Jane Austen i erotika u jednom: Serija “Bridgerton” trenutno je najveći TV hit, jeste li je već pogledali?

Nova Netflixova serija koja je itekako uspjela podići prašinu!

Kraj 2020. obilježile su “Slom” i “Queen’s Gambit”, a početak 2021. totalno je u znaku neodoljivog spoja Jane Austen romana i erotičnosti u stilu “50 nijansi sive”. Naravno, pričamo o novoj Netflixovoj hit seriji “Bridgerton” koja je zapalila javnost i u rekordnom roku postala predmet razgovora. Neki je obožavaju, neki mrze – mišljenja su podijeljenja, a mi smo odlučili na jedno mjesto skupiti sve što o njoj trebate znati.

Ovaj televizjski spoj tinejdžerske ljubavne melodrame, seksa i vrhunske produkcije očarava estetikom, a iako je sama radnja pomalo plošna i isprazna, za mnoge će već samo vizualni doživljaj biti dovoljan poticaj da “Bridgerton” pogledaju u jednom dahu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Bridgerton (@bridgertonnetflix)

Serija je temeljena na kultnim romanima Julije Quinn, koja prati nemilosrdni svijet engleskog visokog društva u periodu između 1813. i 1827., odnosno živote osmero djece pokojnog vikanta Bridgertona, Anthonyja, Benedicta, Colina, Daphne, Eloise, Francesce, Gregoryja i Hyacinth. U seriji igraju Phoebe Dynevor, Adjoa Andoh i Jonathan Bailey, ali i  glumačka ikona, Julie Andrews.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Bridgerton (@bridgertonnetflix)

Ono što ovu seriju čini posebnom jer činjenica da iza nje stoji najpoznatija i najuspješnija žena TV industrije – Shonda Rhimes. Rhimes potpisuje kultne serije “Uvod u anatomiju”, “Scandal”, “Private Practice” i “How to Get Away With Murder”, a sada je smjelo uplovila u ovu televizijsku avanturu koja nam je na male ekrane donijela velebni svijet početka 19. stoljeća i sve intrige koje su ga pratile. Naravno, s malim twistom.

Priča je tako smještena u London na ljeto 1813. godine. Došlo je vrijeme kad bi muškarci i žene iz bogatih obitelji trebali pronaći potencijalne partnere koji su prikladni statusom. Fokus je stavljen na  Daphne Bridgerton (Phoebe Dynevor), najstariju kći moćne obitelji iz Bridgertona, kojoj potraga za mužem mora biti prioritet. Daphne se nada da će kao i svoji roditelji uspjeti pronaći nekoga tko će joj se zaista svidjeti i u koga će se zaljubiti. Kad u njezin svijet ušeta netipični vojvoda od Hastingsa (Rege-Jean Page), o kojem se priča koješta, Daphneina se potraga za suprugom drastično mijenja.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Bridgerton (@bridgertonnetflix)

Iako su mnogi iz najave ove serije isprva očekivali povijesnu priču utemeljenu na činjenicama – dobili smo sve samo to ne. “Bridgerton” je splet povijesnih fabrikacija, laži i prekrasnih kostima. Laka zabava za siječanjske večeri. Sama serija ima slab scenarij i neuvjerljivu priču u stilu glupavih romantičnih komedija, ali je definitivno vrlo zabavna i opuštajuća. Ipak, iako je radnjom, aferama i vizualnim dojmom “Bridgerton” vrlo sočna, ova serija ni po čemu neće biti zapamćena. Osim možda po glavnom muškom glumcu, Regé-Jean Pageu, koji je osvojio srca gledateljica diljem svijeta pa će mu ovo biti sjajna odskočna daska za daljnju karijeru.

Sveukupno gledano, radi se o kratkotrajnom hitu, baš kao što je bio slučaj s “Emily in Paris”. Zabavno, pomalo jeftino, ali produkcijski vrhunsko ostvarenje uz koje možete staviti mozak na pašu, ali ne i očekivati nešto više od toga.

LifestyleKulturaJane Austen i erotika u jednom: Serija "Bridgerton" trenutno je najveći TV...

Nova kolekcija donjeg rublja brenda SKINY donosi čarobnu igru boja i senzualnosti

Lijepo donje rublje ima moć. Pruža nam osjećaj posebnosti, zavodljivosti i privlačnosti. Ono nije samo komad tkanine, to je i osjećaj samopouzdanja i senzualnosti...

Donna Vekić u rodnom Osijeku nastavlja misiju izgradnje javnih teniskih terena

Nakon dva uspješno održana turnira, 2020. i 2022. godine, Premier Tennis Tournament i ove se godine održava u Osijeku. O uspješnosti prethodnih turnira govore i dva, već...

Nikolina i Sonja obožavaju odvažne okvire naočala

Naše oči su naš prozor u svijet. Omogućuju nam da istražujemo, čitamo, vozimo, obavljamo poslove i sudjelujemo u mnogim drugim svakodnevnim aktivnostima. No, često zaboravljamo...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram