Kazališno druženje u kojem se otvoreno govori o lošim utjecajima društvenih mreža

Preventiva, društvo, djeca, budućnost, neprihvaćanje sebe, društvene mreže... Sve su to teme koje su inspirirale dvije umjetnice da se uhvate u koštac s projektom koji se bavi mentalnim zdravljem, i to mentalnim zdravljem posebno osjetljive skupine društva - adolescentima.

Umjetnički dvosegmentni program “DAR” prvi je kazališni program za djecu i treći po redu uspješni koautorski projekt umjetnica Freeda Nere Immortelle/Nere Stipičević i Mie Melcher čije su prve izvedbe, pretpremijerna i premijerna, 5. i 6. svibnja 2023. godine održane u dvorani Narodnog sveučilišta Dubrava u Zagrebu.

Društvene mreže jako utječu na formiranje loše slike koju mladi imaju o sebi

Nesvakidašnje kazališno druženje formirano od dramsko-glazbenog recitala “Dar” (45’) i interaktivno-edukativnog okruglog stola (45’) namijenjeno je polaznicima osnovnih i srednjih škola, danas najizloženijoj skupini mladih od 12 do 18 godina kojima lažni prikazi života javnih osoba/influencera na društvenim mrežama postaju izvor brojnih frustracija te najčešće utječu na formiranje loše slike koju mladi imaju o sebi.

Cilj projekta je potaknuti mlade da više, i na različite načine, razmišljaju o sebi kroz svoje jedinstvene darove/talente te ih ohrabriti da u donošenju odluka, od malih do velikih, uvijek slušaju taj svoj pritajeni glas koji je uvijek uz nas i baš kao naš najbolji prijatelj pokazuje nam naš jedinstveni i jedini ispravni put.

Program “DAR” uspijeva potaknuti mlade da pažnju s mobitela prebace na stvarni život

Autobiografskom pričom životnog puta jedne umjetnice i interaktivnom komunikacijom na temu kreativnosti, art terapije, usamljenosti i neshvaćenosti, program “DAR” trenutno je jedan od rijetkih umjetničkih kazališnih programa u Zagrebu koji kroz dva školska sata uspijeva potaknuti adolescente da samovoljno svoju pažnju sa mobilnih aparata prebace na ono što se trenutno događa pred njima i oko njih.

Poznato je kako glazba, neovisno o jeziku, najlakše pronalazi put do mladih generacija, a sudeći prema reakcijama publike nakon prvih izvedbi, na jesen će se tražiti karta više te bi za sve novosti najbolje bilo pratiti službene stranice.

Predstava igra u NS Dubrava u Zagrebu, sezona 2023./2024.

FotoPress
LifestyleKulturaKazališno druženje u kojem se otvoreno govori o lošim utjecajima društvenih mreža

Počinje vladavina proljetnih mirisa iz L’Erbolaria

Dok hladni zimski mjeseci traže "utješne", toplije mirise s drvenim notama, proljeće nas mami s laganijim mirisima koji osvježavaju i osnažuju. Cvjetni mirisi su jedna...

Omiljeni likovi ‘Oni’ Tisje Kljaković Braić dobivaju svoju izložbu!

Jedna od naših najpoznatijih likovnih umjetnica, Tisja Kljaković Braić, ovog travnja otvara svoju izložbu u Etnografskom muzeju, a bit će kompletno posvećena njezinim karikaturama...

U Hrvatsku stigao najveći hollywoodski hit: dermatolozi i nutricionisti oduševljeni suplementom koji usporava starenje

Svjetski poznati brend spermidineLIFE® napokon je stigao u Hrvatsku, a na predstavljanju u Zagrebu uživali su ugledni hrvatski dermatolozi, nutricionisti i farmaceuti. Autofagija – usporite process biološkog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram