Kino Kinoteka ima glazbeni tjedan koji ne smijete propustiti!

Ovotjedni Glazbeni tjedan u Kinoteci donosi glazbeno-filmske uspješnice: Zvijezda je rođenaBohemian RapsodyGlazba tišine Marley te koncert Like Kolorado.

Kino Kinoteka ovaj tjedan svoju pažnju posvećuje glazbenim filmovima, a na repertoaru su aktualne glazbeno-filmske uspješnice Zvijezda je rođena Bohemian Rapsody te Glazba tišine – ekranizacija autobiografije slavnog talijanskog tenora Andree Bocellija i nezaobilazni dokumentarac Marley.

Marley (2012.), dokumentarni film o istinskoj međunarodnoj ikoni 20. stoljeća Bobu Marleyju na programu je u utorak, 13. studenoga. Nakon njega, u srijedu 14. studenoga, slijedi Glazba tišine (2017.), film temeljen na Bocellijevoj autobiografiji u kojoj ovaj glazbeni genij pripovjeda svoju životnu priču kroz svoj alter ego.

Četvrtak i petak rezervirani su za aktualne hit filmove Zvijezda je rođena Bohemian Rapsody. U filmu Zvijezda je rođena Bradley Cooper i Lady Gaga utjelovili su likove iz klasične priče iz 1937. godine o tragičnoj ljubavi između iskusnog glazbenika na zalasku karijere i mlade pjevačice u usponu. Riječ je o pravom autorskom djelu Coopera koji je film napisao, režirao te u njemu glumi i pjeva. Film je oduševio i soudtrackom koji obiluje fantastičnom originalnom glazbom koju je, isto tako, pisao sam Cooper, a sve su pjesme snimane uživo. Film je na rasporedu u četvrtak, 15. studenoga.

Bohemian Rapsody prati povijest Freddieja Mercuryja i grupe Queen od 1970. do Live Aida 1985. Ovaj biografski film o jednom od najvećih rock bandova, ali i o jednoj od najvećih glazbenih ikona svih vremena pogledajte u petak, 16. studenoga.

Subota je rezervirana za FonoKinoteku i koncert Like Kolorado, sve popularnije indie rock četvorke predvođene Filipom Riđičkim koja stvara glazbu na tragu indie rock i britpop bendova ’90-ih, osvaja publiku zaraznim i radiofoničnim zvukom, ali i odličnim live nastupima.

Za najmlađe, subotnja matineja ovoga puta u Kinoteku dovodi sinkroniziranog Grincha – svima dobro poznato, cinično zeleno gunđalo, odlučno u namjeri da upropasti blagdane. No umjesto da ukrade Božić kao što smjera, velikodušnost i blagdanski duh mlade djevojčice preoteti će njegovo srce, a možda čak i spriječiti njegove zle namjere.

.

Svi filmovi prikazuju se od 20 sati, osim subotnje matineje koja je na rasporedu u 11 sati i koncerta koji počinje u 21 sat. Cijena ulaznica za projekcije iz redovnog programa iznosi 15 / 20 kuna, a za koncert 20 / 30 kn. Ulaznice je moguće kupiti online na www.ulaznice.com www.kinokinoteka.hr ili na blagajni kina prije projekcije.

LifestyleKulturaKino Kinoteka ima glazbeni tjedan koji ne smijete propustiti!

Keramičarska radionica kojom pomažemo napuštenim psima? Odmah se prijavljujemo!

Poznati zagrebački keramičarski studio Morra ovog mjeseca organizira jako poseban događaj, odnosno kreativnu radionicu keramike u suradnji s Udrugom Dog&Go, s ciljem skupljanja novca...

Domenica otkrila svoju Prvu ljubav!

Domenica, mlada glazbenica s otoka Korčule, izazvala je veliko zanimanje svojom novom pjesmom ”Prva ljubav, prva bol”. Ovaj ljetni hit predstavlja Domenicu u potpuno...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram