Klapa Rišpet: Emocija i ljubav, a i pisma koja dođe do srca ljudi, najljepše su uspomene s nastupa

Klapa Rišpet najavljuje glazbeni spektakl u Lisinskom!

Klapa Rišpet, jedna od naših najpopularnijih klapa, prvi koncert u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog održala je u veljači prošle godine, a na oduševljenje svoje zagrebačke publike, najavili su glazbeni spektakl i ove godine. Svoj veliki zagrebački koncert održat će 25. veljače 2020., a tim povodom porazgovarali smo s Perom Kozomarom.

Kako nastaju pjesme u kojima vaša publika toliko uživa?

Pjesme nastaju na mom klaviru u mojoj sobi i tako već dugi niz godina, negdje od 2007. godine kada sam napisao pjesmu “Ne more mi bit” za klapu Cambi, koja je eto i postala veliki hit. Sve u sobi i na mom klaviru kojeg najviše volim.

Što mislite, koji je ključ uspjeha u vašem poslu?

Prvo da vam kažem da su se ulaznice lani za Lisinski prodale čak 40 dana ranije i  to za oba dana. Sada idu sjajno, još malo i gotovo je rasprodan prvi koncert. Lisinski je hram kulture i imati svoj koncert u njemu je poseban osjećaj. Pitali ste za razloge uspjeha? Pa nema posebne tajne, poklopio se niz mojih dobrih pjesama i izvanredna ekipa koja dobro pjeva te se vrhunski slaže. Rišpetove pjesme poslušane su na YouTube-u 32.000 000 puta. Imamo 63.000 fanova koji nas prate na Facebooku. Mislim da je to ključ uspjeha. Oliver je jednom rekao „pisma, samo pisma ti je sve“!  Imamo osvojen Splitski festival, i čak tri “Cesarice” za najveće klapske hitove 2018.,  2019. i 2020. godine. Četiri prekrasna dueta s Mišom, Jelenom Rozga , Doris Dragović, Duškom Čurlić. Imamo 22 singla u osam godina I čak 21 snimljen spot. ,Dakle puno radim na svim poljima. Smatram da su sve to razlozi. Kada prema publici nastupiš iskreno i izravno, bez neke glume, ona to zna prepoznati.

Koju pjesmu publika najsrčanije izvodi s vama na koncertima?

Ima jako puno pisama koje naša publika voli pjevati, kako vi kazete srčano. Ne mogu izdvojiti baš jednu jer jako srčano pivaju i „Mislin samo na te“, i „Šta mi ljube oćeš kazat“ , „Prsti zapleteni“, „Fališ mi“ i „Sunce mi od tebe dolazi“. Uostalom, dođite na naše koncerte 25. veljače u Lisinski i 07. ožujka u Spaladium Arenu u Splitu te pjevate zajedno s nama. Rišpet ima veoma emotivnu i glasnu publiku i hvala im na tome. Oni su naš divan zbor.

Je li sve spremo za nadolazeće velike koncerte?

U klapi Rišpet nas ima jedanaest: osam glazbenika je stalno na putu na koncertima, a dvojica uskaču po potrebi, ovisno o tome kako je tko dostupan. Članovi klape rade na različitim mjestima: od bolnice, preko Hrvatske mornarice, do profesora u školama, tako da kad netko nije dostupan, imamo stalne zamjene koje također smatramo dijelom Rišpeta. Sve ćete nas zajedno moći vidjeti 25. veljače na pozornici Lisinskog  i 7. ožujka u Areni u Splitu – uz neka posebna pojačanja na bini za ovu prigodu! Dakle sve je spremno i jedva čekamo, a očekuju vas još i iznenađenja, Neno Belan i Giuliano uz nas u Zagrebu i Doris Dragović i Zorica Kondža uz nas u Splitu.

Koja vam je najljepša uspomena s nastupa? 

Kada mi ljudi nakon naših koncerata ili i ovako u prolazu na ulici dobace da ih je pjesma koju sam napisao dodirnula. Onda se nekako naježim i takne me to, i pamtim. I bude mi drago naravno, zato i pišem pjesme. Zatim, nezaboravna scena neki dan u Ljubljani koja je friška scena, u kojoj mi ulazimo  nakon rasprodanog koncerta u kombi, a na staklu kombija šminkom za usne nacrtano ogromno srce na prozoru i piše “Volimo vas i puno vam hvala na svemu “. Opet sam se naježio. Pa zar to nije to. Emocija i ljubav, a i pisma koja dođe do srca ljudi. Da ih je pjesma koju si napisao dodirnula. E to znači najviše.

FotoPR
LifestyleKulturaKlapa Rišpet: Emocija i ljubav, a i pisma koja dođe do srca...

Keramičarska radionica kojom pomažemo napuštenim psima? Odmah se prijavljujemo!

Poznati zagrebački keramičarski studio Morra ovog mjeseca organizira jako poseban događaj, odnosno kreativnu radionicu keramike u suradnji s Udrugom Dog&Go, s ciljem skupljanja novca...

Domenica otkrila svoju Prvu ljubav!

Domenica, mlada glazbenica s otoka Korčule, izazvala je veliko zanimanje svojom novom pjesmom ”Prva ljubav, prva bol”. Ovaj ljetni hit predstavlja Domenicu u potpuno...

Ova kolekcija torbi s domaćim potpisom priziva proljeće

Proljeće nam je pokucalo na vrata, a s njim i brojne nove modne kolekcije koje pozivaju na svjež pristup ovosezonskom odijevanju. Jedna od takvih...

Zara očajno predstavlja artikle na svojoj stranici i ova haljina je dokaz

Zara je u prošloj godini nemali broj puta završila na Instagramu i TikToku zbog neobičnih načina kako predstavlja odjeću na svojim stranicama. Opišimo to...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram