Klasici novog Holywooda i aktualni festivalski hitovi na platnu Ljetne pozornice Tuškanac

Druga polovica srpnja na Ljetnoj pozornici Tuškanac u znaku je gostovanja Hrvatskog filmskog saveza, Zagreb Film Festivala i Motovun Film Festivala. Raznolik filmski program seže u rasponu od američke kinematografije '70-ih do suvremenih festivalskih uspješnica.

Srpanjski program Ljetne pozornice Tuškanac nastavlja se programom «Kino Tuškanac na Ljetnoj pozornici» u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza. Točnije, od 22. do 26. srpnja publika će moći pogledati remek-djela američke kinematografije ’70-ih, među kojima ističemo hrvatsku premijeru filma Apokalipsa danas: Final Cut, zasad posljednju redateljsku verziju Francisa Forda Coppole iz 1979. godine, koja se ponešto razlikuje od verzije prikazivane u kinima te Redux verzije iz 2001. godine. Ostali naslovi uključuju Kinesku četvrt (1974) Romana Polanskog, Pasje popodne (1975) Sidneya Lumeta, Božanstvene dane (1978) Terrencea Malicka i Ponoćni kauboj (1969) Johna Schlesingera.

Apokalipsa danas

Od 28. do 30. srpnja Zagreb Film Festival predstavit će tri naslova iz ovogodišnje distribucije. Radi se o islandskom filmu Mlijeko (2019) Grímura Hákonarsona, čileanskom Ema (2019) Pabla Larraína te belgijskom Bosonogi car (2019) Jessice Woodworth i Petera Brosensa, film koji je i hrvatska manjinska koprodukcija gotovo u cijelosti snimljen na Brijunima. Sva tri naslova prikazana su na posljednjem izdanju ZFF-a, uz odličan prijem publike.

U kolovoz će nas uvesti Motovun Film Festival, koji na Ljetnoj pozornici Tuškanac gostuje od 31. srpnja do 3. kolovoza. Publika će imati priliku pogledati četiri intrigantna i hvaljena naslova iz natjecateljskog programa: Rocks (2019) britanske redateljice Sarah Gavon, Tetkicu (2019) južnoafričkog redatelja Olivera Hermanusa, Istinitu priču o Nedu Kellyju (2019) australskog redatelja Justina Kurzela i U krugu (2019) bugarskog redatelja Stefana Komandareva. Prije svakoga filma prikazat će se i kratkometražni naslov iz ovogodišnje selekcije (detalji će biti poznati uskoro).

Bosonogi car

U kolovozu nas očekuje i «Film u šumi», poseban program popularnih, festivalskih i kinotečnih naslova među kojima će svatko pronaći nešto za sebe.

Program na Ljetnoj pozornici Tuškanac održava se u skladu s važećim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za suzbijanje širenje Covida-19, a ovom prilikom apeliramo i na odgovorno ponašanje posjetitelja.

FotoPromo
LifestyleKulturaKlasici novog Holywooda i aktualni festivalski hitovi na platnu Ljetne pozornice Tuškanac

Keramičarska radionica kojom pomažemo napuštenim psima? Odmah se prijavljujemo!

Poznati zagrebački keramičarski studio Morra ovog mjeseca organizira jako poseban događaj, odnosno kreativnu radionicu keramike u suradnji s Udrugom Dog&Go, s ciljem skupljanja novca...

Domenica otkrila svoju Prvu ljubav!

Domenica, mlada glazbenica s otoka Korčule, izazvala je veliko zanimanje svojom novom pjesmom ”Prva ljubav, prva bol”. Ovaj ljetni hit predstavlja Domenicu u potpuno...

Nika Turković sprema se za najveći koncert karijere!

Kantautorica koja je obilježila domaću pop scenu 2023. albumom „11“ i singlom „Ima smisla“ trenutno je jedna od najemitiranijih u državi s pjesmom „Mogu...

Najljepše haljine ovog proljeća dolaze iz radionice Diane Viljevac

Diana Viljevac, dizajnerica bez čijih haljina žene više ne mogu zamisliti važne prigode i za ovu toplu sezonu pripremila je kolekciju koja plijeni pažnju...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram