Kultni roman ‘Dnevnik Pauline P.’ obilježio nam je djetinjstvo, a sad postaje film!

Za sve nostalgičare neizostavno filmsko 'štivo'.

Nema djeteta koje je odrastalo 1990-ih i ranih 2000-ih, a koje nije za lektiru u osnovnoj školi imalo kultni dječji roman domaće autorice Sanje Polak, ‘Dnevnik Pauline P.’. Taj legendarni roman za djecu koja se bliže ranoj teen dobi ostao je upamćen kao jedno od omiljenih dječjih knjiga, a sada na radost svih generacija postaje i film.

Naime, snimljen je dugometražni domaći igrani film kojeg je režirao Neven Hitrec, a koji na filmsko platno dovodi upravo avanture djevojčice Pauline! Kao i sam roman, film će se baviti školskim dogodovštinama jedne učenice, prvim ljubavima i simpatijama, kao i obiteljskim problemima naslovne junakinje iz čije perspektive i pratimo samu radnju.

Naslovnu ulogu Pauline P. igra Katja Matković, a ostale glavne uloge tumače Igor Kovač, Judita Franković Brdar i Borko Perić. Podsjetimo se, Paulina P. je devetogodišnjakinja, učenica trećeg razreda te je dosta samouvjerena i emotivna. Ova bistra glavica piše svoj dnevnik te u njemu bilježi prve avanture svog života, a sve je prožeto duhovitim osvrtima karakterističnim za njezinu dob.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Dnevnik Pauline P. (@dnevnik_pauline.p)

Vjerujemo da ćemo ovaj novi film voljeti jednako koliko volimo i knjigu koja nam je obilježila djetinjstvo, pa ćemo se stoga sasvim sigurno zaputiti u kina kako bismo ga pogledali. ‘Dnevnik Pauline P.’ tako će postati vedra obiteljska komedija s elementima fantastike, a pogodna je za uživanje svih generacija.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Dnevnik Pauline P. (@dnevnik_pauline.p)

LifestyleKulturaKultni roman 'Dnevnik Pauline P.' obilježio nam je djetinjstvo, a sad postaje...

Osvježavajuća panna cotta by Jamie Oliver: Idealan desert za uvod u ljeto

Panna cotta je tradicionalni talijanski desert od slatkog vrhnja, a koji je posebno omiljena poslastica tijekom vrućih ljetnih mjeseci. Brza i laka priprema, osvježavajući,...

Svjetsku popularnost stekli inovativnim optičkim materijalima. U Zagrebu napokon FLEYE Copenhagen

FLEYE Copenhagen, vodeći nišni brend u optičkoj industriji stigao je u zagrebački Opto Centar. Inovativne jednogodišnje kolekcije, kreirane jedinstvenim kombinacijama hipoalergenih materijala, više od...

Facebook

99,687FanovaLajkaj

instagram