today-is-a-good-day

Lipanj je rezerviran za brojne aktivnosti u bajkovitom gradiću na Orljavi!

Roditelji, tražite li poseban izlet gdje ćete djecu podučiti tradiciji slavonskog kraja, jahanju na konjima, poslušati stare folklorne pjesme i plesove, poslušati izvrsne koncerte malih izvođača, pojesti vrhunski fiš, bodriti jahače na konjičkom turniru međunarodnog karaktera... posjetite ovaj lipanj Pleternicu.

Čarolija lipnja satkana je od brojnih aktivnosti u bajkovitom gradiću na Orljavi u Požeško – slavonskoj županiji. Glazbeni festival simpatičnog imena Cvjetići glazbe, jedini je dječji tamburaški festival u Hrvatskoj koji slavi dječju razigranosti, talent i osmijeh. Na najljepše pjesme domaće baštine u tamburaškoj izvedbi najmlađih, nitko ne ostaje ravnodušan, a prilika je da i vaši mališani na neko vrijeme zaborave na mobitele i tablete te zapjevaju ili zasviraju zajedno s pleterničkim prijateljima.

Osim festivala, drugi tjedan lipnja isprepleten je brojnim  dječjim radionicama, izložbama i sportskim igrama. Vikend posvećen kulturi i baštini protkan je gastro užicima te nudi pregršt sadržaja za posjetitelje, od nadaleko poznate gastro manifestacije Fišijade do Smotre folklora, s tradicijom dugom 40 godina.

Obje manifestacije isprepletene su izložbama rukotvorina, opojnim mirisima i tradicijskim detaljima ugodnim oku i toplim srcu. Posebnost trećega vikenda je nova manifestacija pod nazivom „Večer bećarca i gange”, nastala kroz projekt „Kulturna ruta bećarca i gange”, gdje se kroz natpjevavanje i prikaze bećarca i gange slave dva kulturna dobra, od koji je jedan zaštićen kao nematerijalno kulturno dobro od strane UNESCO-a.

Također trećeg vikenda u lipnju možete s najmlađima uživati u topotu konja i njihovoj gracioznoj ljepoti. Međunarodni konjički turnir koji uključuje utrke, utakmice i dresurne vožnje isprepleten je i događanjima za posjetitelje poput Knjignika-piknika uz knjigu, sajma udruga i gospodarstvenika  te predstavlja svojevrsno finale lipnja, mjesto okupljanja, zajedništva i druženja.

LIDAS se već tradicionalno organizora svakog lipnja kada se sve udruge, zadruge i Grad, povežu u zajedničkom projektu tkanja izvrsne manifestacije koja podcrtava ljepotu Pleterničkog kraja. Uz sadržajne i kvalitetne manifestacije, nadovezuje se niz lokaliteta i atrakcija koje nude relaksaciju gastro užitke ili aktivan odmor za svakog putnika i posjetitelja. Treba ga samo otkriti.

 

Ljubitelji prirode mogu prošetati okolnim brdima, proplancima i šumama opredjeljujući se za lov ili ribolov, odnosno druge primamljivosti seoskog turizma. Detaljan program pronađite na plakatu, izaberite događanje i vidimo se u Pleternici ovog lipnja!

Turistička zajednica Požeško – slavonske županije
facebook.com

FotoPR
LifestyleKulturaLipanj je rezerviran za brojne aktivnosti u bajkovitom gradiću na Orljavi!

Iz Pan-peka stiže recept za slasnu deliciju poznatiju kao pinca

Blagdanski stol u društvu obitelji nezamisliv je bez tradicionalnog uskrsnog kolača – pince ili sirnice. Iako izgleda kao jednostavan kolač za pripremu, zahtijeva dosta...

Proljeće u boji ružičaste: Ovih 15 high street pink komada želimo u ormaru

Ružičasta je definitivno jedna od najpozitivnijih i najvedrijih boja, a mnoge žene ju obožavaju. Ta nijansa koja simbolizira djevojaštvo, mladenačku energiju, nježnost i senzualnost...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram