Mala doza umjetnosti: Pogledajte YouTube kanal koji divno objašnjava kultna umjetnička djela

Kanal Great Art Explained oduševit će sve ljubitelje umjetnosti, ali i zainteresirati one koji zasad nemaju afiniteta prema proučavanju povijesti umjetnosti.

Dokazano je da uživanje u umjetnosti i umjetničkim djelima, šetanje po muzejima i galerijama, značajno smanjuje razinu stresa u tijelu, potiče lučenje hormona zadovoljstva i smiruje nam um. I dok za posjete najvećim kolekcijama slavnih umjetničkih djela moramo putovati u metropole svijeta, od Londona i Pariza pa sve do New Yorka, sada postoji i znatno jednostavniji način da učimo o povijesti umjetnosti, obogaćujemo svoje znanje, a istovremeno uživamo u smirujućem efektu koje slike na nas imaju.

Naime, pronašli smo genijalan YouTube kanal, a koji pršti kvalitetnim materijalom koji će oduševiti sve zaljubljenike u svjetsku umjetnosti – ali i one koji će to tek postati. Radi se o kanalu Great Art Explained, a koji nudi brojne odlične kratke dokumentarce o najpoznatijim umjetničkim dijelima svijeta te na jednostavan način objašnjava zašto su ta djela kultna.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli STYLE PRINTS (@styleprints)

Gledateljima i pretplatnicima na kanalu tako se kroz 15 do 30 minuta po videu objašnjava značaj određenih umjetničkih djela, skluptura i slika velikih slikara, a postoji i posebna selekcija dokumentaraca posvećenih najvažnijim umjetničkim gradovima, poput Venecije, Pariza ili Firence.

Kroz ove kratke filmiće tako ćete moći saznati koja su to društvena događanja dovela do toga da točno ta djela o kojima se govori postanu toliko legendarna i utjecajna, koje su tehnike umjetnici koristili i što je točno to toliko revolucionarno kod tih djela. Od Mona Lise, preko impresionista pa sve do pop-arta i Picassa – na ovom kanalu pronaći će se dokumentarci za svačiji umjetnički ukus.

Neke od najzanimljivijih vam donosimo u nastavku, a cijelu selekciju možete pogledati putem ovog linka.

‘Poljubac’, Gustav Klimt

‘Mona Lisa’, Leonardo da Vinci

‘Zvjezdana noć’, Vincent Van Gogh

‘Guernica’, Pablo Picasso

‘Lopoči’, Claude Monet

LifestyleKulturaMala doza umjetnosti: Pogledajte YouTube kanal koji divno objašnjava kultna umjetnička djela

Nakon prošlotjednog ogromnog interesa posjetitelja, Ilica opet postaje mjesto druženja

Protekle nedjelje, u sklopu projekta Atrupunktura, održalo se jesensko izdanje ulično-umjetničkog festivala zajednice Projekta Ilica: Q'ART te pokazalo što nastaje kad se spoji ono...

Grad, gora, salaš i vino – magična Vojvodina

Najbolja polazna točka za istraživanje vojvođanskih ljepota svakako je njezin najveći grad – Novi Sad.    Drugi najveći grad u Srbiji uz Beograd slovi kao...

Facebook

88,138FanovaLajkaj

instagram