‘Mama, ja san gej’: Izašla prva epizoda podcasta ‘dvadeset sedan’

U našem su društvu neke teme još uvijek tabu.

Iako pričamo o seksualnosti, ženama i ljudskim pravima, to činimo jednom do dvaput godišnje. Samo u prigodama i uvijek na isti način. Glasove i priče otvorenih, mladih LGBT osoba, feminista i aktivista za ljudska prava gotovo da ne možemo susresti. Kako bi bilo baciti pogled na svijet kroz njihove oči, čuti njihova razmišljanja i doživjeti njihova iskustva?

Ideja je to koja je potaknula dvadeset sedan, ‘podcast di se ne sramimo bit svoji’. Iza ovog podcasta stoji Duje Kovačević, 27-godišnji aktivist i kreator koji na svojim društvenim mrežama (@dujekovacevic) otvoreno govori o svojoj seksualnosti i o tome kako je biti dio zajednice i društva koje te uvijek i ne prihvaća. Njegove priče, naučene lekcije i komentare na sve što se događa oko nas, nešto šire i detaljnije, sad ćete moći i slušati.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Duje (@dujekovacevic)

‘Mama, ja san gej’

Prva epizoda naslova ‘mama, ja san gej’ objavljena je danas. Ona donosi priču o onome što definira svaku gej, bi ili trans osobu – coming out, autanje, izlazak iz ormara – kako god ga nazivali.

  • Autanje je za svakoga drugačiji proces. Nekome krene ranije, nekome kasnije, nekome je bolan, nekome oslobađajuć. U prvoj epizodi svog podcasta otkrivam kako je bilo meni, kako sam se odlučio sa 16 godina autat svojim prijateljima, a onda s 25 i cijelom svijetu preko društvenih mreža, ispričao je Duje, autor podcasta dvadeset sedan.

Svi na autanje gledaju kao na trenutak u kojem ćeš roditelje sjesti sa stol i ozbiljnim im, dubokim glasom priopćiti da morate o nečemu ozbiljnom porazgovarati. No, za mnoge ljude to ne izgleda tako.

‘To je proces koji traje cili život’

Za početak, kako Duje objašnjava u prvoj epizodi podcasta dvadeset sedan, autanje uopće nije trenutak, već proces.

– Autanje nije ‘mama, ja san gej’ moment. Autanje uopće nije moment. To je cili proces koji se odvija tijekom, valjda, cilog našeg života. Tko god da je LGBT, moći će reći trenutak kad se krenia autat, ali ne i kad je završia. Mi se, zapravo, ne završavamo autat nikad, jedna je od stvari koje možete čuti u prvoj epizodi podcasta dvadeset sedan naslova ‘mama, ja san gej’.

Dvadeset sedan podcast bit će s vama svakog drugog ponedjeljka u 12 sati, na platformama Youtube i Spotify a pokrit će sve ‘it’ ‘vruće’ teme o kojima mladi danas razmišljaju. Seks i seksualnost, body positivity, dejtanje, posao, burnout, samo su to neke od tema koje možete očekivati u idućim epizodama podcasta dvadeset sedan.

FotoPress
LifestyleKultura'Mama, ja san gej': Izašla prva epizoda podcasta 'dvadeset sedan'

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram