today-is-a-good-day

‘McQueen’ – film koji modni entuzijasti ne smiju propustiti

„Otišao bih do kraja svoje mračne strane i izvukao te užase iz svoje duše i stavio ih na modnu pistu." - Alexander McQueen

Hrvatska modna i dizajnerska scena već neko vrijeme iščekuje film o Alexanderu McQueenu. U CineStar kina od 26. rujna dolazi film o jednom od najvećih modnih dizajnera u povijesti. Nevjerojatno snažnih i dirljivih 111 minuta ‘McQueena’ ostavit će vas bez teksta, kao što je to iz sezone u sezonu činio svojim modnim remek djelima.

Redatelji Ian Bonhôte i Peter Ettedgui zabilježili su život i djelo jedinstvenog talenta u njegovoj veličanstvenoj anarhiji te su ponudili uzbudljiv portret McQueenovog života i njegove kompleksne osobnosti, prateći ga u osvajanju svijeta mode. Od svog naukovanja u školi Savile Row za krojače i galanteriste, gdje je pokazao nadnaravnu vještinu rezanja uzoraka i krojenja, do svoje smrti u 40. godini, film prekida pravila dokumentarnog pripovijedanja svojim mozaikom samostalnih fragmenata snimljenih u različitim stilovima, koji se akumuliraju i kombiniraju kako bi stvorili revolucionarni, višeslojni portret.

Intimni intervjui jedan-na-jedan s obitelji, prijateljima i kolegama te snimke njegovih slavnih modnih vizija, otkrivaju neusporediv kreativni talent koji je svojim revolucionarnim dizajnom odjeće i do tada nikad viđenim revijama izrazio svoje najmračnije fantazije i najveće ambicije.

Uzevši u obzir njegovu ingenioznost, utjecaj i buntovništvo koji su obilježili kraj 20. i početak 21. stoljeća, ovaj naslov doista valja pogledati jer daje osobni uvid u njegov prerano prekinut život i otkriva pojedinosti njegovog čudesnog, zadivljujućeg, ali za mnoge i zastrašujućeg svijeta.

FotoPR
LifestyleKultura'McQueen' - film koji modni entuzijasti ne smiju propustiti

Stiže nam Festival svjetla! Imamo popis svih atrakcija

Najposjećeniji event u Zagrebu tijekom ožujka neosporno je Festival svjetla koji već godinama pretvara na par dana ulice našeg glavnog grada u svjetlosni spektakl....

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram