Moramo se zauvijek pozdraviti s maratonskim bingeanjem Netflix serija?

Streaming platforma se priprema za velike promjene u svom funkcioniranju, a neće se sve svidjeti korisnicima.

Danas je izbor streaming platforma za online gledanje filmova, serija i dokumentaraca sve veći i veći, a s time se zaoštrava i konkurencija. Svi znamo kako HBO pušta serije iz svoje produkcije epizodu po epizodu, na tjednoj bazi, i tako zadržava dužu kontinuiranu gledanost, dok je Netflix dosad imao suprotnu politiku premijernog prikazivanja svih epizoda odjednom. No, sada bi se i to moglo promijeniti.

Naime, najpoznatiji streaming div današnjice Netflix razmišlja o tome da napusti taj svoj model i prigrli onaj konkurentnih platformi, a koje su orijentirane ne na bingeanje noviteta već tjeraju korisnike da strpljivo svakog tjedna čekaju novu epizodu omiljene im serije. Taj se način funkcioniranja za HBO pokazao iznimno uspješnim pa ga godinama ne napuštaju, no hoće li zaživjeti i na Netflixu čiji korisnici ne preferiraju takav način gledanja noviteta?

Kao što znamo, Netflix posljednjih mjeseci razmišlja i eksperimentira s mnogim promjenama u svom radu. Od toga da su povećali cijenu pretplatnicima, preko toga da spominju uvođenje reklama i oglasa, pa sve do toga da planiraju naplaćivati dijeljenje jednog računa između više korisnika – promjene su sve izraženije i češće spominjane, a ljutnja i revoltiranost korisnika sve više raste. Kako će onda svijet reagirati kada im se priopći da više nema bingeanja u jednu večer? Mislimo da i ne baš dobro.

Kako sada stvari stoje, tvrtka ozbiljno razmišlja o kompletnoj rekonstrukciji svog modela poslovanja i to zato što je u drugom tromjesečju ove godine izgubila gotovo milijun pretplatnika. Zbog toga Netflix strahuje od gubitka na konkurentnosti i uprava navodno ozbiljno razmišlja o ukidanju ‘binge’ modela objave novih serije te vraćanju na kabelski model, odnosno sistem u kojem se nove epizode ‘puštaju’ na tjednoj bazi.

Na profilu Netflixovog suosnivača Reeda Hastingsa stoji izjava:

‘Netflix kaže da nema čvrstih dokaza da epizode iz tjedna u tjedan smanjuju odljev pretplatnika, ali Netflixova stopa odljeva je sve veća i sada je jedina streaming platforma sa strategijom ‘sve odjednom’’.

U prošlosti, Hastings je rekao da odbija napustiti bingewatch model, no čini se kako su promjene u strukturi korisnika dovele do toga da streaming div ozbiljno razmatra tu opciju. Ukoliko dođe do nje, uopće ne sumnjamo da će mnogi korisnici biti ogorčeni tim potezom. Inače, Netflix je već ovo ljeto isprobao dvodijelno emitiranje nove sezone ‘Stranger Things’, a sad je samo pitanje vremena kada će iskušati i tjedno emitiranje neke svoje serije.

LifestyleKulturaMoramo se zauvijek pozdraviti s maratonskim bingeanjem Netflix serija?

Neuspjeh je normalan dio biznisa i života, osvijestim ga, prožvačem i s više mudrosti nastavim dalje

Odlasci na terene, traženje dobrih lokacija i nekretnina, razgovori i savjetovanje klijenata, prodaja… Svakodnevna je to dinamika Martine Naletilić, suvlasnice agencije za prodaju nekretnina...

Keramičarska radionica kojom pomažemo napuštenim psima? Odmah se prijavljujemo!

Poznati zagrebački keramičarski studio Morra ovog mjeseca organizira jako poseban događaj, odnosno kreativnu radionicu keramike u suradnji s Udrugom Dog&Go, s ciljem skupljanja novca...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram