today-is-a-good-day

More dobrih filmova sedmi put u Supetru u sklopu Brač Film Festivala

7. izdanje Brač Film Festivala, po prvi puta ove godine, traje dan dulje i održat će se od 11. do 14. kolovoza u Supetru

Uz poštivanje epidemioloških mjera, Brač Film Festival proširuje svoj program te gledateljima donosi svekupno 12 nagrađivanih filmskih naslova na otok. Ovogodišnji program, sadržajniji nego ikad nastavlja glavni cilj Festivala – promociju mladih filmaša i debitanata iz cijele Europe.

Festival otvara film aktualne tematike, Influencerica, redatelja Magnus von Horna koji prati tri dana života fitness influencerice Sylwije te njezin odnos s fanovima i način na koji se nosi s osjećajem nedostataka prisnosti s jedne strane i vojskom obožavatelja s druge strane. Hvaljen od strane kritike, film je izabran za službenu selekciju Cannesa.

Drugi dan rezerviran je za hrvatsku premijeru filma Jazavac pred sudom, austalskog redatelja Marca Windona. Jazavac pred sudom film je adaptiran iz pripovjetke Petra Kočića i donosi zanimljivu priču iz Bosne, za vrijeme vladavine Austro-Ugarske. Treći dan na programu nalazi se srpska drama Oaza, redatelja Ivana Ikića. Oaza je film čiji su glavni glumci amateri, štićenici doma za mlade s posebnim potrebama, a radnja drame prati slijed događaja u ljubavnom trokutu između štićenika doma. Oaza je premijerno bila prikazana na glasovitom filmskom festivalu u Veneciji, gdje je osvojila nagradu European Labels za najbolji film. Ista je nagrada, za najbolji film, potvrđena i na Zagreb Film Festivalu.

Festival ove godine zatvara kino-hit, krimić Lihvar, redatelja Nemanje Ceranića koji prati jedan dan u životu zelenaša Mundira čiji se život okreće naopačke zbog jedne nesmotrene pogreške.

I ove godine, radi sigurnosti posjetitelja, i dječji program seli se na otvoreno, odnosno na ljetnu pozornicu iza supetarske crkve. Najmlađa publika ove će godine imati priliku pogledati prvi makedonski film za djecu, film Stela redatelja Stojana Vujučića te obiteljske filmove Sune za sve, Spaceboy te Moj brat lovi dinosaure.

Kratkometražni program donosi četiri dramska naslova, studentske filmove U šumi, Ne kao ti, Izgubljeni dani i Netko treći koji će biti prikazani prije projekcije dugometražnih filmova u Ljetnom kinu.

Svi navedeni filmski naslovi glavnog programa koji će se ove godine prikazivati u ljetnom kinu u sklopu festivala su debitantski filmovi te ujedno i bračke premijere. Cjelokupni program Festivala kao i svi detalji dostupni su na službenoj stranici https://bracfilmfestival.hr/ , kao i na društvenim mrežama Brač Film Festivala.

U sklopu festivala, održat će se i filmski kviz pod palicom dobro poznatog gosta Brač Film Festivala, Marija Kovača u kojem će svi filmofili imati priliku pokazati svoje znanje!

Podsjećamo sve zainteresirane da, zbog ograničenog broja mjesta u kinu i aktualnih mjera protiv suzbijanja širenja virusa, rezerviraju svoje ulaznice na vrijeme preko službene web stranice festivala.

FotoPR
LifestyleKulturaMore dobrih filmova sedmi put u Supetru u sklopu Brač Film Festivala

Stiže nam Festival svjetla! Imamo popis svih atrakcija

Najposjećeniji event u Zagrebu tijekom ožujka neosporno je Festival svjetla koji već godinama pretvara na par dana ulice našeg glavnog grada u svjetlosni spektakl....

Sve što (ni)sam znala o muškarcima i njihovim dijagnozama

Posljednjih mjesec dana spavam s desetak različitih muškaraca. Naizgled različitih, a ipak su svi tako slični. Upoznajemo se kroz slojeve njihovih osebujnih ličnosti. Razlikuju...

Enis Bešlagić oduševio rasprodanu dvoranu Lisinski s izvedbom autorske predstave ‘Da sam ja neko’

Do posljednjeg mjesta ispunjena velika dvorana Vatroslava Lisinskog sinoć je ugostila jednog od omiljenih regionalnih kazališnih i televizijskih glumaca, Enisa Bešlagića, te tako postala mjesto...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram