Motovun Film Festival ove godine se odvija na dvije lokacije – Motovunu i šumovitom Gorskom kotaru!

Najdraži ljetni filmski festival dobiva 'pojačanje'.

Nema ljeta bez Motovun Film Festivala, a ove godine će se on iz središta Istre i predivnog Motovuna djelomično podijeliti te se utaboriti na još jednoj divnoj lokaciji – u srcu Gorskog kotara. Naime, Motovun Film Festival ove će se godine odvijati na dvije lokacije, onoj tradicionalnoj u središtu starog Motovuna, te na novoj, na zelenom brdu Petehovac u šumovitom Gorskom kotaru. Ovo je prvi puta da će se projekcije ovog festivala odvijati tijekom ljeta na dvije lokacije.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Motovun Film Festival (@motovunfilmfestival)

Parola nove festivalske lokacije je ‘za nama ne smije ostati ni papirića’ te će on imati zeleni, eko karakter. Organizatori će tako aktivno poticati posjetitelje i gledatelje filmova da čuvaju iskonsku ljepotu prirode oko sebe u koju su uronili. Za odgovoran odnos prema prirodi zaduženi su ‘Čisteći medvjedići’, građanska inicijativa za čišćenje okoliša, a koji će sa svog brloga na Petehovcu u Gorskom kotaru educirati sve goste te provoditi preventivne akcije s posebnim fokusom na čišćenje šuma od opušaka i od plastike.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Motovun Film Festival (@motovunfilmfestival)

No, motovunski goranski novitet neće se samo baviti filmovima i ekologijom, već će se u cijelu priču uplesti i aktivan turizam, odnosno, gosti će moći sudjelovati na jednoj od brojnih pješačkih tura koje će se svakog dana organizirati u jutarnjim satima. U suradnji s udrugom Biom te s Veterinarskim fakultetom bit će organizirane radionice o pticama, kukcima, gmazovima te medvjedima, vukovima i risovima koji obitavaju u Gorskom kotaru. Svi će moći sudjelovati i u svakodnevnim radionicama joge.

Ovogodišnji Motovun Film Festival održava se od 22. do 24. srpnja u Motovunu te od 26. do 29. srpnja u Gorskom kotaru. Ulaznice za Motovun Film Festival, odnosno za filmski program već su u pretprodaji te ih možete pronaći na ovom linku.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Motovun Film Festival (@motovunfilmfestival)

LifestyleKulturaMotovun Film Festival ove godine se odvija na dvije lokacije - Motovunu...

Sasvim je normalno da kosa opada u proljeće, ali taj proces možete usporiti

Proljetno, odnosno sezonsko ispadanje kose zapravo je prirodan biološki fenomen. Ta fiziološka promjena naziva se “sezonski efluvij” i rezultira većim gubitkom kose kada je,...

YSL beauty predstavlja novu LOVESHINE liniju proizvoda

Od 2019. Dua Lipa globalna je brend ambasadorica za YSL beauty Libre liniju mirisa; a danas nastavlja utjelovljavati modernu ženstvenost kao novoimenovana globalna ambasadorica...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram