Najljepše od vrhunske umjetnosti na jednom mjestu: Nova izložba Claudea Moneta koju morate posjetiti!

Ako planirate put u Beč ova izložba se mora naći na vašoj listi 'must-visit' mjesta.

Mnogi Hrvati u studenom i prosincu tradicionalno odlaze u Beč kako bi uživali u Adventu i čarima ukrašenog carskog grada. No, ove godine osim u tisućama lampica, bogatim ukrasima i kuhanom vinu možete uživati u još jednom poslastici – umjetničkog tipa.

Naime, u bečkoj dvorani Marx Halle postavljena je izložba koja spaja vrhunsku umjetnost impresionizma i tehnologiju. Radi se o izložbi koja je posvećena radu Claudea Moneta, jednog od glavnih predstavnika francuskog impresionizma, a koja kroz ovu interaktivnu izložbu poprima nove razmjere.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Monets Garten (@monetsgarten)

Ova multimedijalna izložba spaja glazbu, arhitekturu i umjetnička djela Moneta u jednu cjelinu, a službeni naziv postava je ‘Monetov vrt’. Ako ju posjetite odvest će vas na putovanje u umjetnikov svijet lopoča, bilja i raskošnog cvijeća, kao i vode i jezera, a osjećat ćete se kao da ste uplovili u bajku.

Koncept ove izložbe je jedinstven i njegova realizacija bila je moguća jedino zahvaljujući najsuvremenijoj tehnologiji. Tako će se uz pomoć instalacija i projekcija u kombinaciji s glazbom u ovoj dvorani prikazivati djela Claudea Moneta iz dosad neviđene perspektive.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Monets Garten (@monetsgarten)

Prva postaja uključuje posjet Monetovom ateljeu. Posjetitelji se mogu upoznati ne samo s njegovim djelima, već i njegovom percepcijom, tehnikama slikanja i koncepcijom umjetnosti. Sljedeća je postaja insceniran Monetov vrt, svjetski poznat vrt u mjestu Giverny u Normandiji. Vrhunac izložbe čini izbor Monetovih najpoznatijih umjetničkih djela. Sam promatrač, odnosno posjetitelj izložbe nalazi se u središtu izložbe i zapravo postaje dio umjetničkog postava.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Monets Garten (@monetsgarten)

Izložba je otvorena u bečkoj dvorani Marx Halle u 3. gradskom okrugu, a može se pogledati sve do 22. siječnja 2023. godine. Sve dodatne informacije saznajte ovdje i dopustite si predivno iskustvo urona u svijet jednog od najvećih umjetnika svih vremena.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Monets Garten (@monetsgarten)

LifestyleKulturaNajljepše od vrhunske umjetnosti na jednom mjestu: Nova izložba Claudea Moneta koju...

Počinje vladavina proljetnih mirisa iz L’Erbolaria

Dok hladni zimski mjeseci traže "utješne", toplije mirise s drvenim notama, proljeće nas mami s laganijim mirisima koji osvježavaju i osnažuju. Cvjetni mirisi su jedna...

Omiljeni likovi ‘Oni’ Tisje Kljaković Braić dobivaju svoju izložbu!

Jedna od naših najpoznatijih likovnih umjetnica, Tisja Kljaković Braić, ovog travnja otvara svoju izložbu u Etnografskom muzeju, a bit će kompletno posvećena njezinim karikaturama...

U Hrvatsku stigao najveći hollywoodski hit: dermatolozi i nutricionisti oduševljeni suplementom koji usporava starenje

Svjetski poznati brend spermidineLIFE® napokon je stigao u Hrvatsku, a na predstavljanju u Zagrebu uživali su ugledni hrvatski dermatolozi, nutricionisti i farmaceuti. Autofagija – usporite process biološkog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram