Nakon duge pauze, kazalište Gavella vraća se u Frankopansku! Evo koje predstave pogledati

Kazalište je dugo bilo u ‘izgnanstvu’ zbog oštećenja zgrade u potresu iz 2020.

Nema Zagrepčana koji se ne sjećaju trećeg mjeseca 2020. i potresa koji je ranim jutarnjim satima zatresao ulice grada. Tada je centar teško nastradao, a mnoge zgrade su pretrpjele žestoka oštećenja te više nisu bile sigurne za upotrebu – a među njima se našla i stara zgrada kazališta Gavella u Frankopanskoj ulici. Sada, nakon više od tri godine obnavljanja, Gavella ponovno otvara svoja vrata posjetiteljima – i to uz ponudu novih predstava!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Kazalište Gavella (@gavellahr)

Naime, od 27. listopada Gavella se vraća s radom u svom starom, ali sada obnovljenom prostoru u Frankopanskoj 10, a početak rada obilježit će premijerom na novoizgrađenoj maloj sceni teatra, Mala Gavella. Tako je ovo kultno kazalište dobilo još jednu pozornicu, a kako je i sam atrij obnovljen, očekuje se da će se ponekad predstave odvijati i u njemu, kao na svojevrsnoj trećoj bini.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Kazalište Gavella (@gavellahr)

Kako bi privukli što veći broj posjetitelja, osmišljen je i atraktivan raspored novih predstava. Prva predstava koja će igrati u novoobnovljenoj Gavelli je ‘Kozmički žongleri’, a zatim slijedi drama Dine Vukelić ‘Moderni oblici patnje’. Prva premijera na Velikoj sceni održat će se 15. studenog i to će biti ‘Moji tužni monstrumi’.

To je tek početak ‘zahuktavanja’ Gavelline kazališne sezone koja se napokon vraća svom starom sjaju. Sve dodatne informacije o premijerama predstava i novim naslovima pratite putem ovog linka.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Kazalište Gavella (@gavellahr)

LifestyleKulturaNakon duge pauze, kazalište Gavella vraća se u Frankopansku! Evo koje predstave...

Sasvim je normalno da kosa opada u proljeće, ali taj proces možete usporiti

Proljetno, odnosno sezonsko ispadanje kose zapravo je prirodan biološki fenomen. Ta fiziološka promjena naziva se “sezonski efluvij” i rezultira većim gubitkom kose kada je,...

YSL beauty predstavlja novu LOVESHINE liniju proizvoda

Od 2019. Dua Lipa globalna je brend ambasadorica za YSL beauty Libre liniju mirisa; a danas nastavlja utjelovljavati modernu ženstvenost kao novoimenovana globalna ambasadorica...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram