Netflixova serija “Sweet Tooth” novi je TV hit. Evo zašto joj trebate dati šansu

Iako nam je u velikoj mjeri apsolutno dosta apokaliptičnih scenarija, osobito sada kada već više od godinu dana živimo s virusom COVID-19 koji je drastično promijenio funkcioniranje ljudskog svijeta, nedavno je na Netflix stigla nova post-apokaliptična serija koja razbija sve sterotipe o takvom tipu priče.

„Sweet Tooth“ trenutno je zasluženo jedna od najgledanijih uspješnica popularnog streaming servisa, a karakterizira je topla atmosfera, simpatični likovi i neobičan feel-good osjećaj koji vas preplavi već nakon odgledane prve epizode. Nije ni čudo da su se milijuni ljudi odmah navukli, zar ne?

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Sweet Tooth (@sweettoothnetflix)

Radnja same serije nas vodi u doba nakon što je pandemija H5G9 virusa uništila društvo koje je postojalo dotad. Smrtonosna bolest okrenula je ljude jedne protiv drugih, a rezultat virusa su djeca rođena kao hibridi životinja i ljudi. U tom posvemašnjem kaosu, jedan brižni otac odvodi svog sina hibrida što dalje od postojeće civilizacije i gradova kako bi ga zaštitio od onih koji smatraju ljude hibride uzrokom uništenja prijašnje civilizacije. Desetak godina kasnije, taj isti dječak, imena Gus, ostaje sam, a životni put mu se nenadano ispreplete sa sumnjivim The Big Manom, koji mu postaje odrasli suputnik. Taj neobičan tandem tako zajedno odlazi u pustolovinu koja će ih provesti kroz mnoge opasnosti post-apokaliptičnog svijeta – a vas prikovati za male ekrane.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Sweet Tooth (@sweettoothnetflix)

Inače, „Sweet Tooth“ je nastala po istoimenom stripu, a iako je radnja smještena u distopiju, ovo nije klasična apokaliptična serija. Estetiku serije izvrsno je opisala producentica Amanda Burrell opisavši je kao „storybook distopiju.“ Narator Josh Brolin kroz seriju nas upoznaje s nekoliko priča odnosno narativnih linija. Na početku djeluju potpuno odvojeno i serija ne zadire u same događaje – pandemiju, pojavu hibrida, pozadinu likova. Međutim, kako se radnja raspliće, tako se priča o svijetu “Sweet Tootha” polako počinje slagati i rasplitati pred očima gledatelja.

Simpa likovi, zanimljiva radnja i odlična produkcija jamče obilje zabave, a već prije spomenuti feel-good osjećaj nakon gledanja je točno ono što nam u ovim danima treba. Dajte ovoj atipičnoj seriji šansu već večeras – možda i vas očara svojim šarmom.

LifestyleKulturaNetflixova serija "Sweet Tooth" novi je TV hit. Evo zašto joj trebate...

Osvježavajuća panna cotta by Jamie Oliver: Idealan desert za uvod u ljeto

Panna cotta je tradicionalni talijanski desert od slatkog vrhnja, a koji je posebno omiljena poslastica tijekom vrućih ljetnih mjeseci. Brza i laka priprema, osvježavajući,...

Facebook

99,687FanovaLajkaj

instagram