Nova Netflixova serija “Firefly Lane” savršena je opcija za cjelovečernje bingeanje s frendicama

Melodrama spojena sa slatkim likovima i simpatičnom pričom - nema greške, ovo je naša nova TV opsesija.

S obzirom da se velike kino premijere još uvijek ne održavaju, a mi smo i dalje većinom kod kuće, nije ni čudo da smo postali ovisni o stalnom bingeanju novih serija koje svakog tjedna dolaze na najpoznatije streaming platforme. Nedavno nas je tako ponovno oduševio Netflix svojom novom serijom “Firefly Lane” koja se nalazi negdje između ljubavne sapunice i feel-good melodrame. Očekivano, preko noći ova je nova televizijska poslastica postala hit, a sudeći po komentarima i kritikama gledatelja i kritičara, osmišljena je kao laka zabava za sve one željne dirljivih raspleta i simpatičnih likova.

 U glavnim su ulogama glumice Katherine Heigl i Sarah Chalke, a cijela serija zapravo je nastala prema motivima romana Kristin Hannah, autorice koja potpisuje i “Zimski vrt” o “Slavujevu pjesmu”.

Radnja prati prijateljstvo Tully Hart i Kate Mularkey kroz 30 godina. Te dvije posve različite žene upoznaju se 1970-ih, a mi pratimo njihov odnos od tinejdžerskih dana, preko izgradnje karijera pa sve do ljubavnih veza i brodoloma – uglavnom, svih važnih životnih trenutaka koji su ih oblikovali u osobe kakve su 2003. godine, kada se radnja pretežito odvija. Serija navigira kroz njihove uspone i padove, kako pojedinačne tako i one njihovog prijateljstva, dok pritom upoznajemo niz likova upletenih u njihovu priču.

Ova saga o ženskom dugogodišnjem prijateljstvu definitivno je slatka i na trenutke srcedrapajuća, no isto tako joj mnogi zamjeraju što je pomalo neuvjerljiva. Naime, “Firefly Lane” obiluje klišejima i obratima radnje koji više podsjećaju na meksičku sapunicu nego na Netflixovu produkciju, ali se čini kako to gledateljima trenutno uopće ne smeta. Obaraju se rekordi gledanosti, a najviše pohvala dobile su pravo Heigl i Chalke koje svojom glumom spašavaju i najgore scenarističke promašaje.

Ova je serija tako divno zabavan i plitak spoj romantičnih komedija, sitcoma i melodrame pa bismo rekli da se radi o savršenom materijalu za bingeanje uz čašu vina s prijateljicama. Možda baš za Valentinovo, nakon što pogledate nekoliko ljubavnih klasika poput “Prljavi ples” i “Ja u ljubav vjerujem” na red dođe i “Firefly Lane” kao TV štivo za koje se ne trebate jako skoncentrirati da bi vas zabavilo.

LifestyleKulturaNova Netflixova serija "Firefly Lane" savršena je opcija za cjelovečernje bingeanje s...

Osvježavajuća panna cotta by Jamie Oliver: Idealan desert za uvod u ljeto

Panna cotta je tradicionalni talijanski desert od slatkog vrhnja, a koji je posebno omiljena poslastica tijekom vrućih ljetnih mjeseci. Brza i laka priprema, osvježavajući,...

Facebook

99,687FanovaLajkaj

instagram