Obožavamo knjige Sally Rooney, a njezin roman po kojem je snimljena hit serija pušten je u pretprodaju!

Mlada irska autorica nema ni 30 godina, a već je pokorila svijet.

Irkinja Sally Rooney jedna je od najmlađih i najuspješnijih autorica na svijetu, a svoj strelovit uspjeh može zahvaliti velikom spisateljskom talentu koji je dotaknuo generaciju „milenijalaca“ i time ju lansirao u zvjezdanu orbitu. Ova međunarodna književna senzacija svoj je prvi roman, „Razgovori s prijateljima“ objavila 2017., a pohvale kritike i rekordni brojevi prodaje svijetu su odmah pokazali da se radi o spisateljici koju ćemo godinama voljeti.

S obzirom to da nema niti 30 godina, Sally Rooney s pravom mnogi nazivaju spisateljskom zvijezdom 21. stoljeća u nastajanju. Naime, mnogi joj prognoziraju dugu i plodonosnu karijeru. Da je tome doista tako dokazuje i činjenica da je njezina druga knjiga „Normalni ljudi“, koja kroz niz godina prati ljubavnu priču Connell i Marianne, pretvorena i u hit BBC seriju. „Normalni ljudi“ su tako postali bestseler New York Timesa, a The Guardian ju je uvrstio na popis najboljih romana 21. stoljeća.

Nakon što je hrvatska čitalačka publika imala priliku pročitati hrvatski prijevod „Razgovora s prijateljima“, na naše veselje je izdavačka kuća Fraktura upravo obznanila da u pretprodaju pušta i hrvatski prijevod „Normalnih ljudi“. Za prijevod je zaslužna Patricija Horvat, a do 29. listopada možete je naručiti ovdje uz 10 posto popusta tako da joj je cijena sada 134,10 kuna. Ako je naručite sada, Fraktura će vam je poslati između 2. i 6. studenog, stoga je ovo također i odlična ideja za prve darove za Božić ili pak svetog Nikolu.

Za sve ljubitelje romantičnih romana s dozom realizma, knjige ove autorice savršen su odabir. Sally Rooney progovara iskričavim jezikom milenijalaca, pomalo smušene generacije koja pokušava pronaći svoje mjesto i sreću u svijetu koji ih najbolje ne razumije. Njihove ljubavi, odnosi i vjerovanja isprepliću se kroz njezine romane tvoreći divnu književnu sliku života i problema ljudi u dvadesetima i ranim tridesetim godinama života.

Inače, Sally Rooney unatoč silnoj slavi i uspjehu pokušava živjeti što pritajenijim životom. Rođena je u Irskoj 1991. godine, završila je studij engleskog jezika i američke književnosti, a svoju je spisateljsku karijeru započela s ranih 14 godina. Koliko je poznato, trenutačno radi na svom trećem romanu, naziva „Beautiful World, Where Are“, koji bi se trebao baviti pitanjima poput društvenih i političkih kriza. Jedva čekamo.

LifestyleKulturaObožavamo knjige Sally Rooney, a njezin roman po kojem je snimljena hit...

Nova kolekcija donjeg rublja brenda SKINY donosi čarobnu igru boja i senzualnosti

Lijepo donje rublje ima moć. Pruža nam osjećaj posebnosti, zavodljivosti i privlačnosti. Ono nije samo komad tkanine, to je i osjećaj samopouzdanja i senzualnosti...

Donna Vekić u rodnom Osijeku nastavlja misiju izgradnje javnih teniskih terena

Nakon dva uspješno održana turnira, 2020. i 2022. godine, Premier Tennis Tournament i ove se godine održava u Osijeku. O uspješnosti prethodnih turnira govore i dva, već...

Nikolina i Sonja obožavaju odvažne okvire naočala

Naše oči su naš prozor u svijet. Omogućuju nam da istražujemo, čitamo, vozimo, obavljamo poslove i sudjelujemo u mnogim drugim svakodnevnim aktivnostima. No, često zaboravljamo...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram