Obožavatelji Tima Burtona počujte: Odsad možete posjetiti izložbu o njegovim filmovima!

Redatelj i vizualni umjetnik Tim Burton ima milijune fanova diljem svijeta koji će pohrliti razgledati izložbu koja slavi njegov veliki filmski opus.

Wes Anderson voli snimati filmove u pastelnim tonovima, dok je Tim Burton poznat po mračnoj, pomalo spooky estetici koja je još prije više od 30 godina oduševila javnost te ga lansirala u redateljsku zvjezdanu orbitu. Njegov prepoznatljiv stil koji kombinira elemente horora i crnohumornih komedija već je godinama iznimno popularan, a Burton diljem svijeta ima milijune fanova pa nas ne čudi da mu je u čast sada postavljena i izložba.

Naime, izložba naziva Tim Burton’s Labyrinth putuje iz grada u grad po cijelom svijetu te slavi djelo i lik tog velikog filmaša, a ovog proljeća stiže u Europu. Isprva je bila postavljena u Madridu, a onda je neko vrijeme nije bilo na Starom kontinentu da bi se sada vratila 19. svibnja i to u Pariz. Na lokaciji Parc de La Villette ostat će otvorena sve do 20. kolovoza, a svi detalji dostupni su ovdje.

Sam izložbeni prostor je koncipiran po uzoru na stvarne labirinte te posjetitelje vodi kroz razne prepoznatljive scene iz kultnih filmova ovog redatelja te ih tako sve dublje i dublje uvlači u njegov svijet mašte.

Od ‘Edwarda Škarorukog’, ‘Bubimira’ i ‘Charliea i Tvornice čokolade’ pa sve do ‘Sweeneyja Todda’, izložba se dotiče svih kultnih ostvarenja ovog redatelja te su prostorije dupkom pune originalnih redateljevih umjetničkih djela, skica likova, skulptura i nacrta pojedinih scena. Inače, Burton trenutno snima nastavak filma ‘Bubimir’, a dok ne stigne u kina njegovom se radu tako možete diviti na ovom zaista posebnom događaju.

LifestyleKulturaObožavatelji Tima Burtona počujte: Odsad možete posjetiti izložbu o njegovim filmovima!

Sasvim je normalno da kosa opada u proljeće, ali taj proces možete usporiti

Proljetno, odnosno sezonsko ispadanje kose zapravo je prirodan biološki fenomen. Ta fiziološka promjena naziva se “sezonski efluvij” i rezultira većim gubitkom kose kada je,...

YSL beauty predstavlja novu LOVESHINE liniju proizvoda

Od 2019. Dua Lipa globalna je brend ambasadorica za YSL beauty Libre liniju mirisa; a danas nastavlja utjelovljavati modernu ženstvenost kao novoimenovana globalna ambasadorica...

BIPA Pharma novi je prodajni koncept na tržištu

BIPA Pharma novi je prodajni koncept kojeg austrijski drogerijski lanac BIPA Hrvatska uvodi u svoje poslovnice na hrvatsko tržište, a namijenjen je prodaji specijaliziranih...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram