Oliver Dragojević u rodnoj Vela Luci uskoro dobiva svoj muzej!

Postav će biti posvećen liku i djelu legendarnog pjevača.

Nedavno je prošlo ukupno pet godina otkako nas je napustio legendarni pjevač Oliver Dragojević, a sve otkako nas je sve rastužila vijest o njegovoj smrti se nagađalo hoće li mu se i kada posvetiti neki memorijalni prostor koji bi trajno podsjećao na njegov život i njegove pjesme. Nakon pola desetljeća, došlo je i do toga! Naime, Vela Luka, rodno mjesto neprežaljenog Olivera, uskoro bi trebala postati bogatija za memorijalni muzej njemu u čast.

Ovu je vijest sada službeno potvrdila i gradonačelnica Vela Luke Katarina Gugić koja je i javnosti predstavila projekt Memorijalne muzejske zbirke ‘Oliver Dragojević’. Prema onome što zasad znamo, planira se da Muzej bude mjesto sjećanja na Oliverovu glazbenu ostavštinu, ali i na povijesno razdoblje u kojem je djelovao. Muzejska kolekcija posjetiteljima bi trebala pružiti detaljan i intiman uvid u njegovu glazbenu karijeru, brojne glazbene nagrade koje je osvojio i festivale na kojima je sudjelovao.

‘Svjedoci smo da kroz vrijeme Oliverova prisutnost u hrvatskoj kulturi ostaje snažna, što je uistinu iznimno i nezamjenjivo’, rekla je na ovu temu u priopćenju javnosti Gugić. Više detalja znat će se uskoro, a planira se da se već sljedećeg ljeta godišnjica Oliverove smrti obilježava i u njemu posvećenom muzejskom prostoru. Sigurni smo da posjetitelja neće manjkati.

LifestyleKulturaOliver Dragojević u rodnoj Vela Luci uskoro dobiva svoj muzej!

Facebook

99,687FanovaLajkaj