Ovaj dokumentarac već se mjesecima nalazi na Netflixu, ali odjednom ga svi gledaju!

"Pobrinite se za Mayu"

Umirovljeni vatrogasac Jack Kowalski i njegova supruga Beata, zdravstvena radnica i imigrantica iz Poljske, živjeli su sretnim životom sa svojom djecom Mayjom i Kyleom. Njihov život okrenuo se naopačke kada se 2015. godine Mayjino zdravstveno stanje naglo pogoršalo.

Nakon brojnih posjeta liječnicima, koji nikako nisu mogli otkriti uzrok njezinih simptoma i izvor ogromne svakodnevne boli, Jack i Beata napokon su pronašli doktora koji je uspio postaviti dijagnozu. Radilo se o rijetkom sindromu (tzv. Kompleksni regionalni bolni sindrom) koji uzrokuje nesnosne bolove, a ako se ne liječi, rezultira sigurnom smrti i to u agoniji. Srećom, rješenje je postojalo u obliku liječenja infuzijom ketamina pa je Mayi bilo značajno bolje.

To nažalost nije dugo trajalo i Maya je u jednom trenutku završila na hitnoj i to u bolnici John Hopkins All Children‘s Hospital. I tu stvari kreću po zlu… Bolnica je zaključila da je Maya žrtva mentalnog zlostavljanja, a da Beata, njena mama, boluje od Münchhausenovog sindroma. U psihološki napornoj bitci koja je uslijedila, Beata je pokušala dokazati da je njena kćer zaista bolesna, dok je u isto vrijeme svjedočila da bolnica ne radi ništa da joj pomogne. I ono najgore, nije joj bilo dopušteno viđati kćer. Tužna priča doseže svoj vrhunac kada se Beata objesi jer misli da je to jedini način da joj kćer puste iz bolnice.

Obitelj Kowalski odlučila je podnijeti tužbu protiv bolnice, a suđenje je započelo u rujnu ove godine, 2530 dana nakon što je Maya napustila bolnicu.

Stigli su rezultati tužbe!

Dokumentarac je izazvao pažnju kada se prvi put pojavio na Netflixu u lipnju 2023. godine, ali sada je opet došao u fokus javnosti. Naime, obitelj Kowalski dobila je ogromnu odštetu od bolnice u iznosu 261 milijun dolara. To je ogromna pobjeda za ovu obitelj koja je godinama pokušala doći do suda, a uspjela je zahvaljujući Beati koja je svaki razgovor s bolnicom dokumentirala i tako raskrinkala mrežu krivih dijagnoza zbog kojih su brojna djeca nepravedno završila u sustavu socijalne skrbi. Dokumentarac od jedne epizode definitivno vrijedi pogledati, pogotovo sada kada je poznato da obitelj ima barem sudsku satisfakciju na svojoj strani.

LifestyleKulturaOvaj dokumentarac već se mjesecima nalazi na Netflixu, ali odjednom ga svi...

Facebook

99,687FanovaLajkaj