Planirate filmski maraton za Badnjak ili Božić? Ovi klasici definitivno će vam uljepšati večer

Koji naslove birate ovog Božića?

Blagdani su vrijeme druženja s obitelji i prijateljima. Neki organiziraju svečane večere koje traju do dugo u noć, drugi pak pijuckaju i vesele se na gradskim ulicama, a treći igraju društvene igre ili pak večeri provode ušuškani pod dekicom – uz omiljene božićne klasike na TV-u! I iako se uvijek možemo osloniti na to da će televizijski program ovih dana biti prepun prigodnih filmova, isto tako možete vlastiti filmski maraton isplanirati onako kako vama odgovara te u njega uključiti samo vama drage naslove.

Mi, kao i uvijek, imamo prijedloge što gledati ovih blagdana, a da vas zabavi i u potopunosti obavije blagdanskim duhom veselja. Naše prijedloge pronađite u nastavku.

“Love Actually”

Ova kultna romantična komedija iz 2003. do danas ostaje jedan od omiljenih nam božićnih filmova. Kroz niz osobnih, intimnih priča naizgled nepovezanih likova upoznajemo svakodnevicu običnih ljudi, njihove ljubave patnje i boli, kao i veselja i obiteljsku sreću. Idealan izbor kao filmsko blagdansko štivo.

“Harry Potter i Kamen mudraca” 

S obzirom da je prije nekoliko dana bila dvadeseta obljetnica premijere ovog filma, morali smo ga uvrstiti na našu listu. Iako se tehnički ne radi o klasičnom blagdanskom filmu, mnogi ga obožavaju gledati upravo u božićno vrijeme. Prekrasni prizori snijegom zavijenog Hogwartsa, kao i nostalgija za vremenima kada smo prvi puta ovaj prvi nastavak priče o Harry Potteru gledali u kinima, vrijedni su ponovnog prisjećanja.

“Klaus” 

Netflixov dugometražni animirani film “Klaus” iz 2019. izmamio nam je suze na oči kada smo ga prvi puta gledali, a ono što vam svakako garantiramo je to da se radi o genijalnom crtiću odličnog scenarija, atipičnoj priči o dobru, zlu i vladavini prijateljstva, a sve to “umotano” u legendu o Djedu Mrazu. Može li bolje?

“Arthur Christmas”

Još jedan animirani film na našoj listi je i “Arthur Christmas” iz 2011. Ova topla priča o nestašnom i nespretnom sinu Djeda Mraza koji na jednu noć naslijeđuje svog oca u misiji darivanja djece diljem svijeta sigurno će vam izmamiti osmijeh na lice.

“The Muppet Christmas Carol”

“Božićna priča” Charlesa Dickensa po prvi puta je objavljena prije više od 150 godina, a do danas ostaje jedan od najčitanijih božićnih priča svih vremena, Stari škrtac Scrooge i tri duha koja ga pohode na Badnjak te mu ukazuju na pravu bit Božića, ali i života, osvojila je srca čitatelja, pa nas ne čudi da su na tom književnom predlošku nastale mnoge filmske adaptacije. Jedna od njih je i ova s Muppetima u glavnim ulogama, a koja je posebno šarmantna.

“It’s a Wonderful Life”

Trebamo li uopće išta i pisati o ovom divnom klasiku iz 1946.? Priča o čovjeku koji se zbog bankrota pokuša ubiti na sam Badnjak te o anđelu koji ga potom spašava pokazujući mu kakav bi svijet bio bez njega, otopila nam je srca bezbroj puta, a već vidimo da će se isto dogoditi i ove godine.

“The Holiday” 

Još jedna romantična komedija na ovoj listi je “The Holiday” u kojem glume Kate Winslet, Cameron Diaz, Jack Black i Jude Law, a sve se naravno vrati oko pronalaženja ljubavi točno u najčarobnije doba godine – ono blagdansko. Ova komedija iz 2006. bila je veliki kino hit, a zahvaljujući odličnom scenariju i glumačkoj postavi, sada ju se već smatra blagdanskim filmskim klasikom.

“Sam u kući”

Bez malenog Kevina koji ostaje sam kod kuće za vrijeme blagdana, jer ga njegova obitelj zaboravi povesti na putovanje, ova lista ne bi bila potopuna. Naime “Sam u kući” je od 1990-ih do danas apsolutno utjelovljenje i simbol Božića, pa bez barem jednog gledanja ovog filma blagdani doista nisu potpuni. Iako franšiza ima puno nastavaka, nama je oduvijek najdraži onaj prvi.

LifestyleKulturaPlanirate filmski maraton za Badnjak ili Božić? Ovi klasici definitivno će vam...

Sasvim je normalno da kosa opada u proljeće, ali taj proces možete usporiti

Proljetno, odnosno sezonsko ispadanje kose zapravo je prirodan biološki fenomen. Ta fiziološka promjena naziva se “sezonski efluvij” i rezultira većim gubitkom kose kada je,...

YSL beauty predstavlja novu LOVESHINE liniju proizvoda

Od 2019. Dua Lipa globalna je brend ambasadorica za YSL beauty Libre liniju mirisa; a danas nastavlja utjelovljavati modernu ženstvenost kao novoimenovana globalna ambasadorica...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram