today-is-a-good-day

Poznate dame otkrile intimu vlastitoga doma u najneobičnijoj izložbi ove godine

Sinoć je sukladno prilikama u kojima živimo virtualno putem servisa Zoom predstavljena izložba Faces, Places, Spaces - autorski projekt PRiredba studija i fotografa Ivana Pavliša (poznatijeg kao John Pavlish) koja je nastala beskontaktno putem video poziva.

Fotograf je iskoristio mobilni uređaj glumica kao sredstvo kako bi svojim foto aparatom uspio zabilježiti sliku na svom računalu. Autor je kompozicijski u svaku fotografiju uklopio i dio zaslona svoga računala te tako upotpunio proces nastajanja svake fotografije, smještajući fotografiju glumice u okvir medija komunikacije. Kroz jedanaest intimnih crno bijelih fotografija, ispričana je osobna priča svake od njih čiji je pokretač bila čista emocija i težak period kroz koji svi prolazimo.

John Pavlish

Glumice Iva Mihalić, Nataša Janjić Medančić, Ivana Roščić, Bojana Gregorić Vejzović, Jelena Veljača, Leona Paraminski, Petra Kurtela, Tena Nemet Brankov, Tara Thaller, Judita Franković Brdar i Lana Barić pozirale su poznatome fotografu u intimi vlastitoga doma. Na sinoćnjem predstavljanju autor je u razgovoru s moderatoricom događaja Vlatkom Kolarović istaknuo kako je ovaj period za njega bio jako produktivan te da se zbog više slobodnog vremena mogao baviti vlastitim projektima. Nadodao je da vjerojatno do realizacije ovog projekta možda nikada ne bi niti došlo da se nismo našli u ovakvim uvjetima. 

ZOOM event

Uz predstavnike medija, sinoć je predstavljanju izložbe nazočilo i svih jedanaest autorovih muza koje su podijelile svoje impresije sa snimanja, osjećaje vezane za ovu situaciju u kojoj smo se svi pronašli, ali i brojne anegdote koje su u pravilu prethodile svakoj od fotografija. Fotograf je još jednom napomenuo kako mu je ovo bio jedan od najizazovnijih i najtežih projekata na kojima je radio, jer osim lica koja su ga čekala s druge strane, svi ostali aspekti snimanja bili su totalna nepoznanica. Spore internet veze i loše kvalitete kamera samo su neki od izazova s kojima se susreo. Unatoč svim preprekama Ivan nije skrivao svoju sreću i zadovoljstvo finalnim fotografijama koju su snažne i gotovo opipljive.

Pravi je užitak sinoć bilo promatrati sve nas, okupljene u čast ovog divnog projekta, u vremenu kada se svatko na svoj način bori s brojnim nedaćama, brigama, sumnjama i strahovima. No opet, zajedništvo, dobra energija, vječni životni optimizam i nada zračili su iz svakoga od nas. 

Petra Kurtela
Tara Thaller
Leona Paraminski
Lana BariĆ
Judita Franković Brdar
Iva Mihalić

Ovaj autorski projekt agencije PRiredba i vrsnog portretista Ivana Pavliša dokaz je kako u ovim izazovnim vremenima jedino kreativnost i emocija su ono što nam nitko ne može oduzeti i da najveće krize i poteškoće rađaju neke od najboljih ideja. Ovih putem zahvaljujemo prijateljima projekta: Dermalogica, Jane Iredale i Izipizi što su prepoznali važnost i ljepotu ovoga projekta.

Cijelu izložbu možete od danas pogledati na web stranicama agencije Priredba: www.priredba.hr

FotoPR
LifestyleKulturaPoznate dame otkrile intimu vlastitoga doma u najneobičnijoj izložbi ove godine

Proljeće u boji ružičaste: Ovih 15 high street pink komada želimo u ormaru

Ružičasta je definitivno jedna od najpozitivnijih i najvedrijih boja, a mnoge žene ju obožavaju. Ta nijansa koja simbolizira djevojaštvo, mladenačku energiju, nježnost i senzualnost...

Ovog proljeća šišamo kosu: I to zbog voluminoznih Bardot šiški!

Brigitte Bardot bila je neosporna vladarica filmova 1960-ih, a njezina senzualnost učinila ju je najvećom glumačkom divom svijeta. Prepoznatljiva bujna plavuša imala je nekoliko...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram