today-is-a-good-day

Presladak kratki crtić u kojem svi govore samo “da” nominiran je za Oscara. Ovdje ga pogledajte

Islandski osmominutni kratki crtić "Yes- People" nominiran je za Oscara, a osvojio je i srca gledatelja diljem svijeta.

O ovogodišnjim nominacijama za prestižnu filmsku nagradu Oscar već smo pisali, a analizirali smo i sve kandidate u najbitnijim kategorijama. Ipak, nismo se pozabavili manje razvikanom, ali često sjajnom kategorijom kratkog animiranog filma u kojoj je ove godine nominaciju dobio i islandski kratki crtić “Yes-people”.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli @microreviews

Ovaj neobičan, ali jako sladak animirani film islandskog redatelja Gíslija Darrija Halldórssona, u nešto više od osam minuta prati tri različita kućanstva iste stambene zgrade koja su zapela u svojoj svakodnevici i kolotečini, a najzanimljiviji moment svega je to što je jedina riječ koju likovi izgovaraju većinom cijelog filma – “da”. Film slavi male trenutke radosti u životu te nas podsjeća da češće vidimo ono magično oko sebe – čak iako nam je već dobro poznato.

Kako redatelj objašnjava, islandska riječ já (koja se izgovara jau) zapravo ima niz značenja, što ga je i navelo da snimi ovaj film koji se poigrava smislom i tonom izgovorene riječi. Ono što je odlično je i to što je film dostupan online, a možete ga pogledati na linku u nastavku.

LifestyleKulturaPresladak kratki crtić u kojem svi govore samo "da" nominiran je za...

Iz Pan-peka stiže recept za slasnu deliciju poznatiju kao pinca

Blagdanski stol u društvu obitelji nezamisliv je bez tradicionalnog uskrsnog kolača – pince ili sirnice. Iako izgleda kao jednostavan kolač za pripremu, zahtijeva dosta...

Proljeće u boji ružičaste: Ovih 15 high street pink komada želimo u ormaru

Ružičasta je definitivno jedna od najpozitivnijih i najvedrijih boja, a mnoge žene ju obožavaju. Ta nijansa koja simbolizira djevojaštvo, mladenačku energiju, nježnost i senzualnost...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram