today-is-a-good-day

Redateljski kazališni prvijenac Ksenije Marinković – ‘Tvorničke postavke’ govori o tome kako ljubavna afera može utjecati na brak

Kazalište Moruzgva novu kazališnu sezonu najavljuje s ljubavno-erotsko-glazbeno-političkom komedijom koja daje odgovor na pitanje gdje je lakše uspjeti ili pasti? Na estradi ili u politici.

Kazalište Moruzgva već 14 godina djeluje na hrvatskoj javnoj sceni i samim time obogaćuje i usrećuje publiku svojim predstavama, čija je tematika uglavnom društveno relevantna sa savršenom dozom humora. Vođeni tom misijom u novu kazališnu sezonu ulaze s predstavom ‘Tvorničke postavke’. Riječ je o redateljskom kazališnom prvijencu Ksenije Marinković, jedne od naših najboljih kazališnih i filmskih glumica.Tvorničke postavke koju opisuju kao ‘feel good komediju’ govori o tome kako ljubavna afera može utjecati na brak. U glavnim ulogama igraju: Ana Begić Tahiri, Amar Bukvić, Iva Jerković i Ivan Čuić. U ovoj komediji situacije gdje imamo sukob zagrebačkog i dalmatinskog mentaliteta dobit ćemo odgovor na pitanje gdje je lakše uspjeti ili pasti – na estradi ili u politici? Ali isto tako kako da svi ‘profitiraju’ kada se na najbolji mogući način sukobe sa svojim predrasudama.

Dr. Krešimir Brlek (Amar Bukvić), ugledni zagrebački otorinolaringolog s političkim ambicijama, i njegova supruga Dagmar (Ana Begić Tahiri), sveučilišna profesorica antropologije, mirno su živjeli zaokupljeni znanstvenim radom i dosljedni dubokom uvjerenju kako je seks precijenjen. A onda se u stan iznad njihova uselio dalmatinski estradno-ljubavni par umjetničkih imena Angelo Biondi (Ivan Čuić) i Deziderata De (Iva Jerković) koji će im u život unijeti, najblaže rečeno, dašak neočekivane svježine. Nakon jedne burne noći u kojoj su stradale Dezideratine glasnice, umjetnički par zatražit će pomoć svog uštogljenog susjeda, istaknutog stručnjaka za uho, grlo, nos, ali i potencijalnog budućeg predsjednika. Susret dvaju parova isprva će imati sva obilježja sukoba civilizacija, no vrlo brzo barijere između naizgled aseksualnih intelektualaca i njihovih nesputanih i otkačenih susjeda počet će popuštati, a dojučerašnji hladni prezir ustupit će mjesto vrućoj žudnji i prerasti u ljubavni četverokut nakon kojeg više ništa neće biti isto. Ili možda ipak hoće?

„Silno sam zahvalna Eciji Ojdanić što mi je dala priliku da pokušam izrežirati predstavu u njezinom teatru. Željela sam raditi baš u Moruzgvi, jer sam putujući s njihovom predstavom ‘OtpisaNE’ vidjela koliko veselja komedije donose gradovima i mjestima u cijeloj Hrvatskoj.Ono što mi je bilo vrlo bitno, to je da pisci (Marina Vujčić i Ivica Ivanišević) napišu četiri punokrvna karaktera, da bi glumci imali zanimljive uloge s kojima će se moći poigravati, jer kad glumci uživaju, uživa i publika! Nadam se da će tako i biti.“ – ističe Ksenija Marinković.

Mogu li se ova dva para, nakon što su ispremiješali partnere, krevete, karijere, ambicije i navike, resetirati na tvorničke postavke ili ipak ne, otkrijte u ovoj ljubavno-erotsko-glazbeno-političkoj komediji koju su napisali Ivica Ivanišević i Marina Vujčić.

Ulaznice za svečanu premijeru koja će se održati u Zagrebu u nedjelju 02. listopada u kazalištu Vidra, kao i ostale izvedbe možete kupiti online klimom OVDJE ili na blagajni Kazališta Vidra.

Raspored nadolazećih izvedbi:

 

02.10. Zagreb – kazalište Vidra

08.10. Split

09.10. Zagreb – Kazalište Vidra

16.10. Zagreb – Kazalište Vidra

20.10. Rijeka – HKD na Sušaku

22.10. Zagreb – Kazalište Vidra

23.10. Đurđevac – Dom kulture

25.11. Vodice – Pučko otvoreno učilište

LifestyleKulturaRedateljski kazališni prvijenac Ksenije Marinković - 'Tvorničke postavke' govori o tome kako...

Stiže nam Festival svjetla! Imamo popis svih atrakcija

Najposjećeniji event u Zagrebu tijekom ožujka neosporno je Festival svjetla koji već godinama pretvara na par dana ulice našeg glavnog grada u svjetlosni spektakl....

Kad hrvatski dizajn oduševi: Jeste li čuli za Svijeche, najljepše dodatke domu?

Nema nam dražeg nego podržati odličan hrvatski proizvod, a najveća ‘tražilica’ brendova s domaćim potpisom i njihovih unikatnih rukotvorina definitivno je Instagram. Ta društvena...

Basic komadi mogu biti nevjerojatno chic! Pogledajte kako izgleda nova A’MARIE kolekcija “She Loved”

Prihvaćajući etos individualnosti, održivosti i svestranosti, kolekcija uvodi jedinstveni koncept koji potiče njezine nositelje da postanu vlastiti dizajneri. S predanošću kvalitetnoj izradi i odgovornosti...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram