Saznajte što vas sve čeka na Adventu u Klovićevim dvorima  

Advent u Klovićevim dvorima, jedna od najčarobnijih adventskih lokacija, poznat kao mjesto najbolje zabave u gradu, i ove sezone donosi najbolje koncerte, live nastupe bandova svaki dan te gastro specijalitete koji će oduševiti i najzahtjevnije. Da bi adventska zabava bila potpuna, Advent u Klovićevim i dalje ima natjecanje za najljepšu adventsku fotografiju, a posebna inovacija bit će doživljaj Adventa kroz proširenu stvarnost i let Djeda Božićnjaka u pratnji letećih sobova koji će svaki dan u određenom trenutku sletjeti na plato Gradec.

Na najljepšoj pozornici u Gradu, tijekom prosinca održat će se čak 22 koncerta, a svakog vikenda očekuju se nastupi najpoznatijih hrvatskih bandova: TRAM 11, Songkillers, Cubismo, Dino Dvornik Tribute Band te posebna glazbena iznenađenja. Prvi adventski vikend atmosferu na platou Gradec zagrijat će dva velika koncerta: Grupa Positivo u petak 30. studenog te Cubismo u subotu 1. prosinca.

Uz sjajnu koncertnu postavu, po čemu je Advent u Klovićevim već tradicionalno prepoznat, ove sezone sve posjetitelje očekuje i nekoliko velikih novosti. Tradicionalna Najljepša Adventska fotografija s idiličnim pogledom na Zagrebačku katedralu, koja je proteklih godina osvojila društvene mreže, ove sezone ima čak tri nove i zanimljive adventske kulise na Platou Gradec. Jer što je Advent bez magičnih adventskih uspomena.

Uz uspomene, Advent u Klovićevim poznat je po nesvakidašnjoj gastro ponudi. Svoje će specijalitete opet ponuditi neki od najpoznatijih hrvatskih chefova, a posjetitelji će uživati u istarskim i slavonskim jelima, uz posebnu ponudu ruske kuhinje i odličan izbor toplih i hladnih zimskim koktela. I dok će posjetitelji uz vesele božićne hitove uživati u slasnim zalogajima te prikupljati najljepše foto uspomene, Advent u Klovićevim dvorima pružit će im nevjerojatno iskustvo i doživljaj Adventa kroz proširenu stvarnost. Za sve one koji maštaju o susretu s najpoznatijim djedicom, Kinder dovodi Djeda Božićnjaka na Advent u Klovićevima. Uz pomoć mobilne aplikacije, posjetitelji će moći pratiti čarobnu atmosferu na platou Gradec, gdje će svakog dana imati priliku doživjeti nezaboravno iskustvo – slijetanje Djeda Božićnjaka u pratnji sobova s dalekog Sjevera. Svatko tko se nađe na platou Gradec u tom trenutku moći će zabilježiti svoju fotografiju ili video s Djedom Božićnjakom. A nakon čarolije koja na Advent u Klovićevim dolazi iz daleke Laponije, u samom atriju Galerije Klovićevi dvori sve posjetitelje čeka Šećer na kraju, slatka zona u kojoj će se nalaziti kućice čiji će čokoladni specijaliteti oduševiti sve ljubitelje slatkog.

Ilustracije, Zlatarovo zlato, autor Zdenko Bašić

U programu u atriju ove su godine i božićni filmovi koji će se prikazivati u adventskom kinu, a na samom ulazu u Klovićeve dvore posjetitelji će uživati u nesvakidašnjim ilustracijama Zdenka Bašića s motivima poznatog romana Augusta Šenoe Zlatarovo zlato. Ove bajkovite ilustracije s potpisom našeg istaknutog ilustratora u atriju Klovićevih dvora već su postale adventska tradicija, a u vrijeme Adventa, Galerija Klovićevi dvori predstavlja novi projekt, predstavu edukativno – zabavnog karaktera za velike i male – Čudesno vodstvo Julija Klovića. Za Adventski prosinac Klovićevi dvori pripremili su i dvije izložbe: već otvorenu retrospektivnu izložbu Nikole Reisera i retrospektivu Vladimira Becića koja se otvara 6. prosinca. Za posjetitelje u vrijeme Adventa, od 1. 12. do 30. 12. 2018., Galerija će uz redovno radno vrijeme biti otvorena petkom i subotom do 22 sata s promotivnom cijenom ulaznice od 50 % popusta u terminu od 19 do 22 sata.

Sve informacije o programu Adventa u Klovićevim dvorima, rasporedu koncerata i radnom vremenu dostupne su na Facebooku.

LifestyleKulturaSaznajte što vas sve čeka na Adventu u Klovićevim dvorima  

Kako biti podrška u trenutku suočavanja s dijagnozom raka dojke?

Mjesec listopad je poseban mjesec jer je posvećen borbi protiv raka dojke. Samim time, vrijeme je kada se diljem svijeta ističe važnost prevencije, ranog...

Za sve fanove ‘Friendsa’: Preslatke jeftine Sinsay jastučnice!

Humoristična serija ‘Friends’ koja je obilježila 1990-e odavno uživa kultni status, a zbog svoje feel-good vibre gledatelji joj se sada već desetljećima stalno iznova...

Facebook

91,192FanovaLajkaj

instagram