Senzacionalni triler koji ćete “progutati” u trenutku

Senzacionalni triler iz pera autora knjige LAŽI. Ako su vam se svidjeli romani Friend Request Laure Marshall i I Am Watching You Tesse Driscoll, ovo je knjiga za vas.

 

Sarah je zaposlena majka koju je beskorisni suprug ostavio da se sama snalazi. Radi na fakultetu, voli svoj posao i spremna je na idući korak u karijeri – jedini je problem njezin šef. Profesor Alan Lovelock ozloglašen je zbog napastovanja kolegica, ali pritužbe protiv njega nikad ne urode plodom. Uprava ga štiti, a profesor radi što želi. Njegove metode toliko su ozloglašene da Sarah i njezine kolegice imaju vlastita pravila za interakciju s njim: ne ostaj nasamo s njim, ne potiči ga i ne ohrabruj, ne ulazi s njim u auto ili dizalo – pogotovo ako je pio! Kršenje pravila vodi ravno u opasnost.

Jednog dana na putu kući Sarah svjedoči bizarnoj nesreći – i odmah zatim nađe se u nevjerojatnoj situaciji koja bi joj mogla omogućiti da se zauvijek riješi problematičnog šefa. Moćan čovjek želi joj vratiti dug: Sarah treba samo reći jedno ime i prezime i ta će osoba nestati. Jedino što ne smije jest predomisliti se.

Reci mi jedno ime i jedno prezime. I ta će osoba nestati.

Da ste vi na Sarinu mjestu, odmah biste znali koga predložiti. Posve je jasno koga se Sarah želi riješiti, ali ne treba biti genije da se shvati koliko brzo takva osveta može poći po krivu.

 

@stilus_knjiga

 

29 sekunda zabavna je i napeta knjiga s premisom koja potiče na razmišljanje. Da smo na Sarinu mjestu, bismo li napravili što i ona? Da možemo proći nekažnjeno, bismo li prihvatili takvu ponudu?

TM Logan svojoj junakinji daje priliku uzvratiti udarac. Zahvalan otac djevojčice koju je Sarah spasila nudi joj priliku kakva se većini nas nikad ne pruža – priliku za savršenu osvetu.

Uvjeti su jednostavni, rješenje njezinih problema trajno, ali Sarah ne zna je li na njega spremna.

Sklopila je ugovor s vragom.

Pravila dogovora su jednostavna: Sarah ima 72 sata da odgovori, da kaže ime i prezime osobe koja joj zagorčava život toliko da želi da nestane. Ne smije se predomisliti i ne smije nikome reći…

Roman se zatim vraća u nedavnu prošlost i doznajemo kako se Sarah našla u toj situaciji i iz kojih razloga odmah zna koga se želi riješiti. Dva tjedna prije početka romana Sarah je na poslovnoj zabavi s kolegama. Predaje na sveučilištu Queen Anne, gdje joj je šef Alan Pancirka Lovelock, stereotip gada koji terorizira kolegice na sve moguće načine i koji ne preza ni pred čime da dobije što želi, pa čak ni ako time upropasti njihovu karijeru i mentalno zdravlje. Alan je gad od kojeg ćete se naježiti; kako od prljavština koje melje, tako i od njegovih pohotnih ručetina.

Volim kad glumiš da me ne želiš. Ti si prava mala namiguša, Sarah.

Zašto Sarah ne da otkaz, pitate se? Zašto ne prijavi šefa nadređenima? Zašto pristaje na njegove igrice?

TM Logan odgovara na takva pitanja vrlo jasno i jednostavno. Upitajte bilo koju svoju poznanicu zna li i ona takvog gada i čut ćete jasno i glasno DA! Možda je to njezin šef, možda koji kolega, neki profesor ili – u mojem slučaju – upravitelj učeničkog doma u kojem sam živjela kad mi je bilo samo šesnaest godina. Muškarci koji u rukama drže i mrvicu moći vole je iskoristiti za napastovanje djevojaka i žena, a pri tome jako često i uspješno sebe prikazuju kao pravu žrtvu. Ljigavac s kojim sam ja imala posla noću bi otključavao vrata moje sobe i promatrao me dok spavam. Seksualno napastovanje baca sjenu i na žrtvu koja baš zbog toga često šuti i ne traži pomoć. Zbog svega toga Sarina priča mi je uvjerljiva i mogla sam se s njom poistovjetiti. Čak i sa šesnaest godina ja bih znala čije ime reći!

Roman zatim skreće s očekivanog puta i Sarah se nađe u nevolji. Može li pristati na takvu ponudu? Tko je taj misteriozni Volkov? Što će se dogoditi njezinu šefu ako ga spomene Volkovu? Sarah Haywood možda ima doktorat i inteligenciju, ali ima i savjest koja je dugo priječi u donošenju odluke. Kao čitateljica, od početka sam navijala da predloži Lovelocka, ali Sarah je tu odluku donijela tek nakon njegove posljednje svinjarije – ucjene. Neće napredovati u karijeri ako ne spava s njim, rekao je Lovelock. Konačno, Sarah gubi strpljenje i prelazi granicu, donosi odluku koja će promijeniti i njezin i njegov život…

 

 

Roman 29 sekunda pojavio se u pravom trenutku za pokret #TimesUp: žene više ne žele šutjeti, ne žele trpjeti napastovanje muškaraca koji u rukama drže svu moć. Mislim da je autor fantastično prikazao tu osjetljivu temu: njegove junakinje nisu bojažljive i slabe, već snažne, borbene i sjajan uzor drugima. Baš zbog toga roman je posebno zastrašujući – u ovakvoj situaciji može se naći svaka žena.

LifestyleKulturaSenzacionalni triler koji ćete "progutati" u trenutku

Marija Andrijašević: „U Zagreb nam stiže crème de la crème fitnessa“

Marija Andrijašević svojom karizmatičnom, energičnom i stručnom osobnošću predstavlja pravu lidericu u svijetu fitnessa i rekreacije. Ova diplomirana nutricionistica i trenerica, vlasnica SCORE Fitness Cluba u...

Brojni poznati nisu propustili premijeru filma „Furiosa: Pobješnjeli Max Saga“

Pobješnjeli Max kultni je australski znanstveno-fantastični film iz 1979. godine s Melom Gibsonom u glavnoj ulozi. Od tada snimljena su i nastavci: Pobješnjeli Max 2: Cestovni ratnik iz 1981., za kojeg dio kritike,...

Facebook

99,687FanovaLajkaj