Šibenik – grad kao pozornica donosi brojne novitete i raskošne sadržaje

Ostatak srpnja pred nama, divno razdoblje za sve ljetoljupce kada počinje vruće ljetno polufinale, ljetna špica događanja, u kojem nas  na šibenskom stageu čeka jako puno zanimljivih stvari.

Počevši od Šibenik Dance Festivala koji će Šibenik pretvoriti u plesnu prijestolnicu s svjetskim plesnim stručnjacima, sjajnog kreativnog Supertoona s mnoštvom edukativnih programa, radionica za djecu, filmskih projekcija uz popratne atrakcije na Tvrđavama kulture, šibenska pozornica je uistinu najimpresivnija pozornica na Jadranu!

Grad kao pozornica donosi brojne novitete i raskošne sadržaje, u nastavku proučite manji dio bogate ponude. Ne zaboravite ni Tvrđavu sv. Mihovila na koju ovo ljeto pristižu poznata imena: Jacob Colier ( 24.07.), Anna Oxa ( 30.07.), Petar Grašo, Zoran Predin, Božo Vrećo, The Stranglers, Parni Valjak..

Program ovoljetnih događanja možete pronaći na  www.sibenik.events

ŠIBENIK DANCE FESTIVAL – PLESAČI IZ 12 ZEMALJA

Šibenik Dance Festival u drugoj će polovini srpnja ugostiti plesače iz dvaneast zemalja. Najveća će atrakcija biti Xie Xin Dance Theatre iz Kine. Plesne će se predstave izvoditi na četiri lokacije u gradu.

Šibenik Dance Festival razvio se u najposjećeniji plesni festival u zemlji te će se ove  godine festival održati od 22. do 27. srpnja sa tri stotine sudionika a plesači, koreografi i pedagozi stižu iz čak dvanaest zemalja. To su Kina, Sjedinjene Američke Države, Izrael, Španjolska, Grčka, Albanija, Bugarska, Poljska, Slovenija, Srbija, Bosna i Hercegovina te Hrvatska.
Festival će otvoriti predstava koja je oduševila svijet – From In koju izvodi Xie Xin Dance Theatre iz kineskog Šangaja.

Šibenik Dance Festival ove je godine vođen motom Probudimo svijest. Poruka je to preuzeta iz naslova predstave Sportsko-plesnog centra Virus iz Bihaća.
Među najzanimljivijim su izvođačima i Eltion Merja sa skupinom plesača iz Albanije te predstavom Be Different te Balkan Dance Project i Athom Theatre iz Bugarske s predstavom Crave. LajaMartin Physical Dance Theatre iz SAD-a izvest će Pinot Noir, a Anton Bruckner Dance Academy iz Austrije Forward to the Past.Maciej Kuzminski iz Poljske dolazi s predstavom Repeat After Me, Transition Dance Company pri Institutu za umjetničku igru Beograda predstavit će Alizu, a koreograf Andonis Foniadakis i plesači baleta HNK Ivana pl. Zajca iz Rijeke Bolero. U kategoriji Young Emerging Dancers nastupit će Ivona Grubišić.
Uz dvadeset plesnih predstava u sklopu festivala održat će se i pet radionica od kojih su dvije za djecu. Sve informacije pronađite na poveznici: sibenikdancefestival.com

SUPERTOON  festival animiranog filma 22.07. – 26.07.2019.

Ono po čemu je Supertoon prepoznat i po čemu iskače među drugim festivalima, osim šarma lokacije i spontane atmosfere samog festivala, jest konkurencija animiranih glazbenih videospotova, koja je i dalje broj jedan u svijetu po broju spotova u konkurenciji. U kategoriji Supertune bit će, tako, prikazano 54 spota, i to za pjesme svjetski poznatih izvođača kao što su The Beatles, De La Soul, Mitski, Run The Jewels, U2 i Beck i mnogi drugi.

 

Dodatna zanimljivost je i Studentoon, odnosno kategorija studentskih animiranih filmova, koja donosi 35 filmova, kojima studenti sa 23 svjetska studija animacije predstavljavaju poglede na svijet oko sebe na svjež, odvažan, provokativan i inovativan način. Više o Supertoonu pronađite na poveznici: supertoonfestival.com

Pogledajte program događanja za ovoljetnu šibensku pozornicu pronađite nešto po svom ukusu i vidimo se ovo ljeto u Šibeniku:

Visit Šibenik

Facebook

lovesibenik

fotografije ustupila Turistička zajednica Grada Šibenika

 

FotoPR
LifestyleKulturaŠibenik - grad kao pozornica donosi brojne novitete i raskošne sadržaje

IMAX Fever od 11. do 15. Srpnja s hit filmovima uz povoljniju cijenu!

Ovaj jedinstveni format obožavaju holivudski redatelji poput Christophera Nolana, Jamesa Camerona, Michaela Baya ili J.J. Abramsa, a poznavatelji ovog formata filmove snimane IMAX® kamerama...

Facebook

99,687FanovaLajkaj