Šibenik – grad kao pozornica donosi brojne novitete i raskošne sadržaje

Ostatak srpnja pred nama, divno razdoblje za sve ljetoljupce kada počinje vruće ljetno polufinale, ljetna špica događanja, u kojem nas  na šibenskom stageu čeka jako puno zanimljivih stvari.

Počevši od Šibenik Dance Festivala koji će Šibenik pretvoriti u plesnu prijestolnicu s svjetskim plesnim stručnjacima, sjajnog kreativnog Supertoona s mnoštvom edukativnih programa, radionica za djecu, filmskih projekcija uz popratne atrakcije na Tvrđavama kulture, šibenska pozornica je uistinu najimpresivnija pozornica na Jadranu!

Grad kao pozornica donosi brojne novitete i raskošne sadržaje, u nastavku proučite manji dio bogate ponude. Ne zaboravite ni Tvrđavu sv. Mihovila na koju ovo ljeto pristižu poznata imena: Jacob Colier ( 24.07.), Anna Oxa ( 30.07.), Petar Grašo, Zoran Predin, Božo Vrećo, The Stranglers, Parni Valjak..

Program ovoljetnih događanja možete pronaći na  www.sibenik.events

ŠIBENIK DANCE FESTIVAL – PLESAČI IZ 12 ZEMALJA

Šibenik Dance Festival u drugoj će polovini srpnja ugostiti plesače iz dvaneast zemalja. Najveća će atrakcija biti Xie Xin Dance Theatre iz Kine. Plesne će se predstave izvoditi na četiri lokacije u gradu.

Šibenik Dance Festival razvio se u najposjećeniji plesni festival u zemlji te će se ove  godine festival održati od 22. do 27. srpnja sa tri stotine sudionika a plesači, koreografi i pedagozi stižu iz čak dvanaest zemalja. To su Kina, Sjedinjene Američke Države, Izrael, Španjolska, Grčka, Albanija, Bugarska, Poljska, Slovenija, Srbija, Bosna i Hercegovina te Hrvatska.
Festival će otvoriti predstava koja je oduševila svijet – From In koju izvodi Xie Xin Dance Theatre iz kineskog Šangaja.

Šibenik Dance Festival ove je godine vođen motom Probudimo svijest. Poruka je to preuzeta iz naslova predstave Sportsko-plesnog centra Virus iz Bihaća.
Među najzanimljivijim su izvođačima i Eltion Merja sa skupinom plesača iz Albanije te predstavom Be Different te Balkan Dance Project i Athom Theatre iz Bugarske s predstavom Crave. LajaMartin Physical Dance Theatre iz SAD-a izvest će Pinot Noir, a Anton Bruckner Dance Academy iz Austrije Forward to the Past.Maciej Kuzminski iz Poljske dolazi s predstavom Repeat After Me, Transition Dance Company pri Institutu za umjetničku igru Beograda predstavit će Alizu, a koreograf Andonis Foniadakis i plesači baleta HNK Ivana pl. Zajca iz Rijeke Bolero. U kategoriji Young Emerging Dancers nastupit će Ivona Grubišić.
Uz dvadeset plesnih predstava u sklopu festivala održat će se i pet radionica od kojih su dvije za djecu. Sve informacije pronađite na poveznici: sibenikdancefestival.com

SUPERTOON  festival animiranog filma 22.07. – 26.07.2019.

Ono po čemu je Supertoon prepoznat i po čemu iskače među drugim festivalima, osim šarma lokacije i spontane atmosfere samog festivala, jest konkurencija animiranih glazbenih videospotova, koja je i dalje broj jedan u svijetu po broju spotova u konkurenciji. U kategoriji Supertune bit će, tako, prikazano 54 spota, i to za pjesme svjetski poznatih izvođača kao što su The Beatles, De La Soul, Mitski, Run The Jewels, U2 i Beck i mnogi drugi.

 

Dodatna zanimljivost je i Studentoon, odnosno kategorija studentskih animiranih filmova, koja donosi 35 filmova, kojima studenti sa 23 svjetska studija animacije predstavljavaju poglede na svijet oko sebe na svjež, odvažan, provokativan i inovativan način. Više o Supertoonu pronađite na poveznici: supertoonfestival.com

Pogledajte program događanja za ovoljetnu šibensku pozornicu pronađite nešto po svom ukusu i vidimo se ovo ljeto u Šibeniku:

Visit Šibenik

Facebook

lovesibenik

fotografije ustupila Turistička zajednica Grada Šibenika

 

FotoPR
LifestyleKulturaŠibenik - grad kao pozornica donosi brojne novitete i raskošne sadržaje

U Sinsayju već možete pronaći pregršt dekoracija za Uskrs

Možda je rano razmišljati od Uskrsu, barem dok ne dođe prvi dan proljeća, ali razni brendovi već polako predstavljaju svoje kolekcije uskrsnih dekoracija, a...

Uz ovacije publike Enis Bešlagić premijerno izveo autorsku predstavu s kojom uskoro stiže i u Zagreb

Dugoočekivana predstava 'Da sam ja neko', kazališnog i televizijskog glumca te prepoznatljivog regionalnog TV lica – Enisa Bešlagića, sinoć je imala svoju premijeru u Brčkom, u...

Probali smo napraviti viralnu TikTok verziju Tarte Tatin i nismo požalili

Tarte Tatin je neosporno jedan od najpoznatijih francuskih deserata – pita s lisnatim tijestom, sočnim jabukama, karamelom i ‘izokrenutog’ redoslijeda slaganja i pečenja odavno...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram