Sinoć započeo novi CineStarov program za sve ljubitelje knjiga i filmova – Cinema Book Club

Prvi Cinema Book Club nisu propustili ni Milana Vlaović Kovaček, Branka Krstulović, Sanja Doležal, Karmela Vukov Colić te Ivana Plechinger.

Slobodno vrijeme volimo posvetiti omiljenim hobijima koji nam pružaju prijeko potreban odmor i razonodu zbog ubrzanog načina života. Neki od nas slobodne trenutke provode izvan svojih domova, dok drugi s radošću slobodne sate posvećuju dobrom štivu ili gledanju filmova. Mnogi prakticiraju oboje baš zato jer jedno ne isključuje drugo. A bilo da se radi o umjetnosti u filmskom ili literarnom obliku, jedno je sigurno, omogućuju nam da se barem na kratko isključimo iz svakodnevice, da obogatimo svoje znanje, izazovemo maštu i otputujemo – čak i onda kad to u praksi nije tako jednostavno.

Tim povodom, sinoć je započeo prvi Cinema Book Club u CineStar kinima diljem Hrvatske, a radi se o programu u kojem glavnu ulogu igraju filmovi i knjige. U Kaptol Boutique Cinema, prikazana su čak tri filma; premijerno krimi drama „Ulica noćnih mora“ snimljena prema knjizi W.L. Greshama, romantična komedija „Igra ljubavi i mržnje“ te psihološka drama s elementima trilera „Mračna kći“ dok je istoimena knjiga bila tema književne večeri pod nazivom ‘Gledaj što čitaš, čitaj što gledaš’ o fenomenu popularne spisateljice Elene Ferrante, autorice romana „Mračna kći“. Razgovor je vodio poznati hrvatski pisac i novinar Andrija Škare, a gošća večeri bila je Ana Badurina, višestruko nagrađivana prevoditeljica.

Događaj je privukao brojne ljubitelje kinematografije i književnosti koji su imali prilike uživati u interijeru jednog od najljepših kina u Hrvatskoj, ali prije svega u dobrom društvu.  Prvi Cinema Book Club nisu propustili ni Milana Vlaović Kovaček, Branka Krstulović, Sanja Doležal, Karmela Vukov Colić, Ivana Plechinger te mnogi drugi.

Budući da se ponekad uistinu teško odlučiti jesu li nam bolji knjiga ili film, moto novog CineStarovog koncepta je gledaj, čitaj, sanjaj; iskustvo gledanja i čitanja doista otvara nove vidike i prostor za razgovor, usporedbu i doživljaj.

Partneri ove lijepe zagrebačke večeri bili su Barcaffe i Knjižara Fraktura. Osim za novo iskustvo, neki posjetitelji su doma otišli bogatiji za Cinema Book Club šalicu ili Frakturin poklon paket knjiga te Barcaffè paket, a poklon – bookmarci od sada  su sastavni dio ovih večeri za sve posjetitelje.

Podsjećamo da se prvi Cinema Book Club održava do ove nedjelje,  30. siječnja u Kaptol Boutique Cinema s bogatim programom, a glumačka ekipa koja vas očekuje u kinu je vanserijska: Oskarovka Olivia Colman, Bradley Cooper, Cate Blanchett, Willem Dafoe, Toni Collette, Richard Jenkins, Rooney Mara, Dakota Johnson i mnogi drugi. Osim iznenađenja, poklona i projekcija, u subotu 29.1. možete kupiti i knjigu Mračna kći te piće u baru u paketu.

Cjeloviti program saznajte na https://www.kaptolcinema.hr/cinema-book-club-27-30-1

LifestyleKulturaSinoć započeo novi CineStarov program za sve ljubitelje knjiga i filmova –...

Keramičarska radionica kojom pomažemo napuštenim psima? Odmah se prijavljujemo!

Poznati zagrebački keramičarski studio Morra ovog mjeseca organizira jako poseban događaj, odnosno kreativnu radionicu keramike u suradnji s Udrugom Dog&Go, s ciljem skupljanja novca...

Domenica otkrila svoju Prvu ljubav!

Domenica, mlada glazbenica s otoka Korčule, izazvala je veliko zanimanje svojom novom pjesmom ”Prva ljubav, prva bol”. Ovaj ljetni hit predstavlja Domenicu u potpuno...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram