Stiže nam Festival svjetla! Imamo popis svih atrakcija

Događaj koji pretvori metropolu u grad iz bajke.

Najposjećeniji event u Zagrebu tijekom ožujka neosporno je Festival svjetla koji već godinama pretvara na par dana ulice našeg glavnog grada u svjetlosni spektakl. Ove godine će se Festival svjetla tako održavati od 20. do 25. ožujka, a poznate će gradske atrakcije biti pretvorene u svjetlosne instalacije od kojih zastaje dah.

Simbolički Festival svjetla svake godine najavi dolazak proljeća i buđenje prirode, a ove godine ima i posebnu temu očuvanja okoliša. Zaštitni znak Festivala je sljemenska proljetnica, šumska ciklama, a očekuje se da će mnoge instalacije i svjetlosni efekti biti posvećeni upravo cvijeću – što bi Zagreb na 5 dana moglo pretvoriti u vizualni rajski vrt.

Festival svjetla podijeljen je u tri zone. Donji grad i Opatovina, Zelena potkova te Tuškanac. Preporučujemo vam da ih sve posjetite – a u popisu niže možete saznati i detalje o instalacijama na nekima od najatraktivnijih lokacija Festivala koje svakako trebate obići.

Dolac

Pod nazivom ‘Zagreb Madly’ na povijesnoj zgradi na Dolcu bit će projiciran 3D mapping, a po stepenicama koje vode na Dolac bit će ‘rasprostrt’ svjetlosni tepih.

Trg bana Josipa Jelačića

Glavni gradski trg bit će pretvoren u cvjetnu rapsodiju jer će se na njemu prikazivati virtualni, svjetlosni galaktički cvjetovi.

HNK

HNK će ove godine tijekom trajanja Festivala svjetla zasjati u tematskom ruhu pod imenom ‘Proljetna rapsodija.

Zrinjevac

Jedan od najljepših gradskih parkova ove će godine krasiti instalacija ‘Balončići’ koja će spajati igru svjetlosti i sapunice – a navodno bi se trebala svidjeti djeci.

Masarykova i Gajeva ulica

U Gajevoj ulici će 50 svjetlećih kugli predstavljati svjetlosni orkestar, a u Masarykovoj ulici bit će interaktivna instalacija ‘Kocka’.

Trg kralja Tomislava

‘Ritam i mjera svjetlosti’ se zove instalacija španjolskog umjetnika Javiera Riere koja će jedan od naših najljepših trgova ove godine pretvoriti u svjetlosni spektakl.

Trg braće Mažuranić

Na trgu iza Akademije dramskih umjetnosti održat će se čak tri svjetlosne instalacije – jedna ljepša od druge. ‘Krijesnice’ viseća je instalacija koja prati život krijesnice u noći. ‘U oblacima’ je interaktivna instalacija koja pruža iskustvo levitacije među oblacima na jedinstvenim ljuljačkama koje su postavljene za ovu priliku. Pod nazivom ‘AI Parazit’ je instalacija koja prikazuje golemu količinu podataka u kocki impresivnih dimenzija.

LifestyleKulturaStiže nam Festival svjetla! Imamo popis svih atrakcija

Nova kolekcija donjeg rublja brenda SKINY donosi čarobnu igru boja i senzualnosti

Lijepo donje rublje ima moć. Pruža nam osjećaj posebnosti, zavodljivosti i privlačnosti. Ono nije samo komad tkanine, to je i osjećaj samopouzdanja i senzualnosti...

Donna Vekić u rodnom Osijeku nastavlja misiju izgradnje javnih teniskih terena

Nakon dva uspješno održana turnira, 2020. i 2022. godine, Premier Tennis Tournament i ove se godine održava u Osijeku. O uspješnosti prethodnih turnira govore i dva, već...

Nikolina i Sonja obožavaju odvažne okvire naočala

Naše oči su naš prozor u svijet. Omogućuju nam da istražujemo, čitamo, vozimo, obavljamo poslove i sudjelujemo u mnogim drugim svakodnevnim aktivnostima. No, često zaboravljamo...

Ovaj grad proglašen je među tri najzanimljivija grada na svijetu!

U Oris Kući arhitekture održan je medijski događaj na kojem su se predstavili visitBerlin, turistička zajednica grada Berlina, i Kultur Projekte Berlin, institucija za...

BIPA Pharma novi je prodajni koncept na tržištu

BIPA Pharma novi je prodajni koncept kojeg austrijski drogerijski lanac BIPA Hrvatska uvodi u svoje poslovnice na hrvatsko tržište, a namijenjen je prodaji specijaliziranih...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram