Što nam u listopadu donose Netflix, HBO i kina? Imamo popis super noviteta koje se isplati pogledati

Prvi hladniji i kraći dani za većinu znače više provedenog vremena pred TV-om ili u kinima, a mi imamo popis svih nadolazećih filmova i mini serija vrijednih pažnje.

Od Netflixa i HBO-a čije filmske novitete možemo gledati iz udobnosti vlastitog kauča pa sve do kino premijera – listopad će biti filmski zanimljiv mjesec. U kinodvoranama su napokon počeli igrati filmovi čije su premijere bile otkazane ili odgođene zbog pandemije, pa nam se odjednom nudi obilje filmskog štiva kao uvertira za sezonu Oscara koja dolazi u zimskom mjesecima.

Organiziraj movie night i uživaj u čarima sedme umjetnosti.

Radioaktivna

S Rosamund Pike u glavnoj ulozi, „Radioaktivna“ je biografska inspirativna priča o životu i radu svjetski znane znanstvenice Marie Curie koja je zajedno sa svojim suprugom otkrila kemijski element radij. Njihovo je otkriće s početka 20. stoljeća preokrenulo svijet medicine i revolucionariziralo liječničke prakse, pa su 1903. dobili i Nobelovu nagradu.  Film nam otkriva detalje iz života ove fascinantne znanstvenice koja je jedina žena u povijesti koja je dva puta dobila Nobelovu nagradu. Film se počeo prikazivati 1. listopada u Kaptol Boutique Cinema.

Ava

Jessica Chastain, Geena Davis, Colin Farrell i John Malkovich – to su samo neka od velikih glumačkih imena koja će zasigurno privući publiku ovom filmu. Ova napeta, triler priča prati Avu, plaćenu ubojicu koja radi za tajne vladine organizacije te putuje po svijetu kako bi izvršavala plaćena ubojstva. Ubojstva, intrige i akcija će zaintrigirati široku javnost. Film se počinje prikazivati u kinima od 15. listopada.

Časnik i špijun

Novi filmski naslov kontroverznog poljskog redatelja Romana Polanskog dolazi u kina 8. listopada, a radnja prati Alfreda Dreyfusa, mladog francuskog kapetana koji je optužen za špijuniranje za Njemačku te nepravedno osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu. Ova priča inspirirana jednim od najvećih skandala u Francuskoj povijesti otkriva spletke, rasizam i korupciju francuskog vojnog i pravosudnog sustava krajem 19. stoljeća.

Pokajnik

Novi film glumačkog velikana Liama Neesona dolazi u kina 22. listopada, a i ovog se puta radi o akcijskom filmu koji će oduševiti sve ljubitelje napetih scena. Neeson ovog puta glumi pljačkaša koji ukrade 9 milijuna dolara no poželi započeti novi, miran život kada upozna ženu u koju se zaljubi. Međutim, njegova mu prošlost neće tako lako dozvoliti da krene dalje.

The Trial of the Chicago 7

Film Aarona Sorkina prepun zvijezda bavi se suđenjem sedmorici aktivista koji su 1968. prosvjedovali protiv rata u Vijetnamu. Ovaj Netflixov originalni film prati suđenje optuženicima te razotkriva politički orkestrirani proces koji zapanji cijeli svijet.  Sorkin je scenarij napisao prema stvarnim događajima, a u filmu glume  Sacha Baron Cohen, Joseph Gordon-Levitt, Michael Keaton, Eddie Redmayne i Jeremy Strong,. Na Netflixu ga možete pogledati od 16. listopada.

Rebecca

Dugoočekivana ekranizacija istoimenog književnog djela Daphne du Maurier, slavne britanske spisateljice dolazi na Netflix 21. listopada, a prati mladu tek udanu ženu koja se seli u golemu rodnu kuću svog supruga.  Tek kada dođe do selidbe odjednom shvaća da njezin suprug ima obilje tajni koje s njom ne želi podijeliti – a za to postoji i dobar razlog. U ovom romantičnom trileru gledat ćemo miljenicu publike Lily James i Armiea Hammera u ulozi njezina tajanstvena muža.

Slom

Iako nije film, ova mini serija s Nicole Kidman i Hughom Grantom morala se naći na našem popisu najintrigantnijih noviteta ovog mjeseca. Naime, na HBO 26. listopada stiže priča o terepeutkinji Grace i njezinom suprugu čiji sin ide u elitnu školu u New Yorku. Naizgled savršen život preokrenut će se naopako jedne noći, nakon nasilne smrti i nestanka supružnika.  Kritičari već hvale odlične izvedbe Nicole Kidman i Hugha Granta, a osim njih, u seriji gledamo i Donalda Sutherlanda.

LifestyleKulturaŠto nam u listopadu donose Netflix, HBO i kina? Imamo popis super...

Domenica otkrila svoju Prvu ljubav!

Domenica, mlada glazbenica s otoka Korčule, izazvala je veliko zanimanje svojom novom pjesmom ”Prva ljubav, prva bol”. Ovaj ljetni hit predstavlja Domenicu u potpuno...

Neuspjeh je normalan dio biznisa i života, osvijestim ga, prožvačem i s više mudrosti nastavim dalje

Odlasci na terene, traženje dobrih lokacija i nekretnina, razgovori i savjetovanje klijenata, prodaja… Svakodnevna je to dinamika Martine Naletilić, suvlasnice agencije za prodaju nekretnina...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram