today-is-a-good-day

Što smo saznali u prvoj epizodi potresnog dokumentarca “Allen v. Farrow”?

I što možemo očekivati u ostale tri epizode koje se emitiraju na HBO GO svakog ponedjeljka?

Kada su se Mia Farrow i Woody Allen upoznali, redatelj je bio na vrhuncu slave dobivši Oscara, za režiju i scenarij filma „Annie Hall“ te za scenarij filma „Hannah i njezine sestre“, dok je Mia, već tada renomirana glumica, prekinula brak sa skladateljem Andreom Previnom i preuzela skrbništvo nad sedmoro biološke i posvojene djece. Woody je glumici odmah jasno naznačio da ga djeca niti najmanje ne zanimaju, ali kako se njihova veza razvijala poželjela je još jedno dijete te nakon komentara redatelja da bi bio otvoreniji za očinstvo “ako posvoji malu plavu djevojčicu”, Mia je posvojila Dylan Farrow s kojom je Woody jako brzo postao povezan, gotovo neobično povezan i sumnjiv u ponašanju.

Upravo je ta neprikladna veza okosnica prvog od četiri dijela dokumentarca “Allen v. Farrow” na HBO-u, a nakon gledanja uvodnog dijela pretpostavljamo da većina gledatelja više neće imati nikakve sumnje – Woody Allen je seksualno napastovao svoju usvojenu kći Dylan Farrow. Međutim, 30 godina nakon prvih optužbi o seksualnom zlostavljanju i brojnim dokazima, Allen nikada nije optužen i priveden pred lice pravde. Štoviše, u knjizi „Apropos of Nothing“ Woody Allen kaže kako se radi o osveti Mie Farrow koja se nije mogla pomiriti s činjenicom da ju je varao s njenom usvojenom kćerkom Soon-Yi Previn s kojom je redatelj još uvijek u vezi (iako se u njenom životu pojavio kao očinska figura kada je imala samo devet godina).

Kraj prve epizode završava s događajem koji je označio kraj veze između Allen i Farrow kada je glumica u njegovom stanu pronašla fotografije tada 21-godišnje Soon-Yi Previn. Na potresnim fotografijama njena kći, koju je usvojila tijekom braka s Previnom, bila je potpuno gola, a autor fotografija bio je Allen. Kako je sama Mia izjavila to su bile toliko lascivne fotografije “da ih ni Playboy ne bi objavio”.

Mia Farrow

Inače, autori dokumentarca koji je već podigao prašinu, ali i potegao pitanje zašto Allen nije optužen unatoč snažnim dokazima, su Kirby Dick i Amy Ziering, dvojac koji je već dva puta nominiran za nagradu Oscar za za svoje dokumentarce „Twist of Faith“ (2005.), koji se bavio seksualnim zlostavljanjem u katoličkoj crkvi te „The Invisible War“ (2012.) koji se bavio seksualnim zlostavljanjem u američkoj vojsci. Budući da je prva epizoda bombastično odjeknula, možemo pretpostaviti da će nas u ostalima dočekati još više svjedočanstava i potresnih detalja koji će možda dovesti do toga da se poznati redatelj dovede pred lice pravde.

FotoHBO
LifestyleKulturaŠto smo saznali u prvoj epizodi potresnog dokumentarca "Allen v. Farrow"?

Iz Pan-peka stiže recept za slasnu deliciju poznatiju kao pinca

Blagdanski stol u društvu obitelji nezamisliv je bez tradicionalnog uskrsnog kolača – pince ili sirnice. Iako izgleda kao jednostavan kolač za pripremu, zahtijeva dosta...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram