Zagreb i brojni posjetitelji glavnog grada Hrvatske željno iščekuju novi Zagrebački Advent koji će trajati od 2. prosinca 2017. do 7. siječnja 2018.!

Zagreb se i ove godine pridružuje najvećim europskim metropolama sa svojim adventskim slavljem. Očekivanja su velika ako se uzme u obzir da je upravo zagrebački Advent prošle i pretprošle godine proglašen najboljim u Europi prema portalu European Best Destinations. Advent započinje 2. prosinca paljenjem paljenjem lampica na Zrinjevcu, a novost je da je ove godine broj lokacija na kojima se održava Advent smanjen, odnosno sedam ih je manje.

Što vas sve očekuje?

 

A post shared by Monika Bokan (@monabokan) on

Ledeni park

Na Tomislavcu čeka vas čarobna zimska idila na ledu. Uz zvukove dobre glazbe, klizanje na otvorenom možete obogatiti mirisima i okusima raznih gastronomskih delicija, kao i brojnim kulturnim sadržajima za djecu i odrasle.

Advent na Zrinjevcu

Bijeg od svakodnevice u perivoj s alejom od 220 platana jednako je čaroban u svako godišnje doba. No, samo u vrijeme Adventa velike krošnje zasvijetle posebnim sjajem tisuća bijelih lampica, a stari glazbeni paviljon postane odredištem ljubitelja božićnih klasika i valcera. Osim unikatnih ukrasa i suvenira odabranih umjetnika, uživati možete i u zaboravljenim zagrebačkim specijalitetima.

Advent na Europskom trgu

U samom centru grada, pješačka zona Europskog trga za vrijeme Adventa postaje omiljeno okupljalište mladih. Koncerti, atrakcije, izložbe i bogata ponuda europskih gradova čini ovo mjesto nezaobilaznom zagrebačkom točkom za sve željne dobre zabave.

  “Hladni rat“ Pawela Pawlikowskog otvara 24. Sarajevo Film Festival

Zagrebačka božićna bajka

I ove godine ponovo se događa čarolija na glavnom gradskom trgu – Zagrebačka Božićna Bajka. Na kućicama čeka vas vrhunska gastronomska ponuda, od popularnih vrhunskih kobasica i odličnog kuhanog vina pa sve do ekskluzivne ponude posebno stvorene samo za ovu prigodu.

Advent u Hrvatskom željezničkom muzeju

U Hrvatskom željezničkom muzeju očekuje vas tematska izložba posvećena vlakovima sustava Orient-expressa.

A post shared by tihana (@tihana_grgic) on

Advent na Prekrižju

Vila Prekrižje otvara svoja vrata kako bi posjetitelji ekskluzivno tijekom Adventa u Zagrebu mogli posjetiti vilu u svoj ljepoti njezina tradicijskog, blagdanskog izdanja, te uživati u prigodnim glazbenim programima.

Fuliranje

Tijekom Adventa u Zagrebu Fuliranje se seli na novu lokaciju – zagrebački Strossmajerov trg, između Zrinjevca i Tomislavca. Pod motom: Life is a circus vodi vas u svijet neobičnog, razigranog, maštovitog i veselog.

Advent u tunelu

3D instalacije na stropu, birana glazba u veličanstvenoj akustici prostora i video projekcije stvaraju zaista vrhunsku atmosferu.

Advent u Marićevom prolazu

Očekuju vas isprepletene bijele grane prošarane led lampicama koje vas vode u raskoš drugih atrakcija.

Žive božićne jaslice

Djevojke i mladići, štićenici zajednice Cenacolo koji su nekoć hodali rubom života, rođenje Isusa doživljavaju kao vlastito ponovno rođenje. Stoga ne čudi što u predstavu unose posebnu snagu te prenose utjehu i mir svim promatračima. Jaslice, štalica, građani Betlehema, domaće životinje, mudraci s Istoka i pastiri, odvest će vas u vrijeme Isusova rođenja i pružiti Adventu posebno ozračje.

  "Woody & Woody" film je za obožavatelje Allenova lika i djela

Priča s Griča – Advent na Vranicanijevoj poljani

Priča s Griča – nova je bajkovita adventska lokacija na Gornjem gradu, smještena između kule Lotrščak i zgrade DHMZ-a, na prekrasnoj povijesnoj Vranicanijevoj poljani. Na Vranicanijevoj poljani moći ćete uživati u gastronomskoj ponudi za istinske bonvivane te nastupima probranih jazz glazbenika. Čudesnu i pomalo mističnu atmosferu dodatno će naglasiti scenografski elementi.

Advent na Strossu

Oživite svoj božićni san na najromantičnijem dijelu zagrebačkog Gornjeg grada. Svakodnevni koncerti i nastupi DJ-a, likovne vikend – radionice za djecu u predivno uređenom prostoru uz savršenu ponudu hrane i pića najljepši pogled na Zagreb učinit će nezaboravnim doživljajem.

Advent u Klovićevim dvorima

Na najljepšoj gradskoj pozornici, u idiličnom okruženju Gornjeg Grada, ova adventska atrakcija bit će sinonim za dobru zabavu, nezaboravne trenutke i najljepše adventske uspomene. Osim besplatnih koncerata, nastupa glazbenih zborova, te bogate i jedinstvene gastronomske ponude, Advent u Klovićevim dvorima ponudit će zabavu za cijelu obitelj. Još jedna adventska atrakcija oduševit će sve ljubitelje lijepe fotografije i sve koji žele zabilježiti svoj poseban zimski trenutak na samom krovu grada. Za najljepšu adventsku fotografiju s pogledom na Zagrebačku katedralu bit će postavljen poseban okvir – mjesto za fotografiranje i to ne bilo kakvo. Iz okvira će za najljepšu fotografiju, kad to poželite, padati snijeg.

  Novu izložbu Saše Šekoranje nikako ne smijete propustiti!

Božićni sajam

Drvene kućice prepune ručno izrađenih suvenira i prigodnih božićnih poklona i ukrasa, isprepliću se s onima iz kojih se širi miris kuhanih kobasica, pečenih kestena, kolača i kuhanog vina. Svoje nove vlasnike nestrpljivo čekaju pleteni šalovi, kape i rukavice koje će ih grijati za hladnih dana. Najljepši ugođaj Božićnog sajma doživjet ćete kad padne mrak i sve rukotvorine obasja sjaj božićnih žaruljica.

Backo Mini Express – najveća maketa željeznice jugoistočne Europe

U Gudulićevoj vas čeka maketa koja uz veliko skijalište – umanjeni prikaz Snježne kraljice na Sljemenu, prikazuje i klizalište na Tomislavovom trgu.

Caffe de Matoš

Najromantičniju blagdansku atmosferu potražite na Strossmayerovom šetalištu u ‘Caffe de Matoš’ gdje ćete iskusiti gurmanske poslastice ugostitelja te pronaći drugačije suvenire za poklone vašim najdražima!

Nikola Tesla – Mind from the Future

Izložba će biti postavljena u Meštrovićevom paviljonu u suradnji s Hrvatskim društvom likovnih umjetnika te će se ondje iznova susresti ova dva velikana znanosti i umjetnosti. Veliki će Meštrović tako ugostiti Teslu na spektaklu koji će zasigurno nositi titulu najvećeg znanstveno-umjetničkog događaja godine.