Tragična smrt Brittany Murphy šokirala je javnost, a sad je tu i trailer za dokumentarac koji jedva čekamo pogledati

Film izlazi 14.10. na HBO Max-u, a sudeći po traileru - podići će puno prašine.

0
2078

Pamtimo je kao holivudsku slatkicu velikih izražajnih očiju i širokog osmijeha, no njezina je sudbina bila sve samo ne laka i radosna. Naravno, radi se o tragično preminuloj glumici Brittany Murphy koja je početkom 2000-ih bila velika nada Hollywooda i miljenica publike.

Od tinejdžerskog klasika „Clueless“, preko obožavanog filma „Uptown Girls“ i drame „8 Mile“ – Murphy se krajem devedesetih i početkom 2000-ih godina nametnula kao protagonistica brojnih filmova koji su briljirali među publikom te postizali sjajne rezultate gledanosti. Sve do 2009. godine Murphy je redala uspjehe, a u prosincu te godine javnost je primila vijest o smrti mlade glumice. Očekivano, svijet je ostao u šoku.

Naime, Brittany je imala samo 32 godine kada je preminula od upale pluća. No, njezina je smrt od samog početka mnogima bila sumnjiva, a okolnosti oko nje bile su zagonetne. Službena priča ide ovako – tog 20. prosinca glumica je iznenada izgubila svijest u svojoj kući u kojoj je živjela s majkom i suprugom Simonom Monjackom. Prevezena je u bolnicu gdje je umrla samo dva sata kasnije. Iako je kao glavni uzrok njezine smrti navedena upala pluća i anemija i dan danas fanovi spekuliraju o tome što se doista dogodilo. Njezin suprug preminuo je samo pet mjeseci nakon Brittany te je kao uzrok smrti navedena isto upala pluća i anemija. Dvije neobjašnjene i iznenadne smrti teme su raznih diskusija i teorija čak i 12 godina nakon nemilog događaja.

Pričalo se o tome da se zapravo radilo o ubojstvu, ali i o tome da je Brittany bila žrtva djelovanja neke sekte. Isto tako se pokušalo okriviti njezinu obitelj da ju je otrovala, a priče koje su se tijekom godina pojavljivale u vezi ovog slučaja samo su postajale sve bizarnije i bizarnije.

Napokon, danas, 12 godina od smrti slavne glumice, redateljica Cynthia Hill odlučila je zaroniti dublje u Murphyin život i preranu smrt, njezine prijateljske i ljubavne odnose te reakcije svih relevantnih ličnosti u periodu nakon iznenadne smrti. Snimila je tako dokumentarac „What Happened, Brittany Murphy?“ koji stiže na HBO Max 14. listopada, a u njemu sudjeluju i lica koja su dobro poznavala mladu glumicu, kao što je glumica Kathy Najimi. Iako je redateljica po početku produkcije izjavila kako je dokumentarac hommage Brittany Murphy, a ne true crime dokuserija, činjenica je da paralelno pokušava rasvijetliti što se točno dogodilo.

Još se dakle dva dana moramo strpiti prije no što ćemo s guštom pogledati ovaj biografski true crime film s posvetom, a do tada se moramo zadovoljiti s trailerom koji je i sam doista odličan.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime