Tri dokumentarca koja će vas duboko potresti

Dokumentarci koji progovaraju o mučnim temama…

Ako ste se u posljednje vrijeme prijavili na svoje društvene mreže, male su šanse da su vam promakle brojne rasprave u vezi dokumentarca Leaving Neverland koji se opisuje na način da izaziva jezu i mučninu tijekom gledanja. Kako je moguće da je jedan takav talent i dobrotvor u svojoj srži predator najgore vrste? Sličnom tematikom bave se i dokumentarci Abducted In Plain Sight i Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes, a svima im je zajedničko to što progovaraju o mučnim temama koje pokazuju koliko ljudski um može biti devijantan.

 

Leaving Neverland

Svjetski mediji ne prestaju izvještavati o dokumentarcu koji baca potpuno novo svjetlo na kralja popa, Michaela Jacksona. Iako u njegovom slučaju optužbe za pedofiliju nisu ništa novo, izgleda da je zapravo tek sada vrijeme kada njegov kult ličnosti slabi i ljudi su spremni prihvatiti da je riječ o duboko izmučenoj osobi poremećene percepcije koja je na seksualan način iskorištavala dječake.

Šanse su velike da iza gledanja ovog dokumentarca više nećete imati dileme je li Jackson bio pedofil ili ne. No, možda je još bitnija stvar da će ovaj uradak pobliže objasniti način na koji predatori razmišljaju te oblikuju svoje buduće žrtve i njihove obitelji.

Abducted In Plan Sight

Još jedan dokumentarac o kojem se priča i koji će nakon gledanja izazvati potpunu nevjericu da se takvo što uopće može dogoditi. Slično kao i “Leaving Neverland”, “Abducted In Plain Sight” rasvjetljava podmukao način na koji naizgled potpuno normalan i drag susjed cijelu obitelji uvlači u svoj maliciozan plan koji za cilj ima seksualne odnose sa djevojčicom.

Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes

Možda najpoznatiji američki serijski ubojica, Ted Bundy već desetljećima izaziva interes jer se ne uklapa u predodžbu javnosti kako bi okorjeli kriminalci trebali izgledati. Šarmantan i elokventan, Bundy je bez problema nalazio žrtve koje je ubijao na mučne načine, a ovaj dokumentarac baca svjetlo na način rada i razmišljanja serijskog ubojice.

 

LifestyleKulturaTri dokumentarca koja će vas duboko potresti

Keramičarska radionica kojom pomažemo napuštenim psima? Odmah se prijavljujemo!

Poznati zagrebački keramičarski studio Morra ovog mjeseca organizira jako poseban događaj, odnosno kreativnu radionicu keramike u suradnji s Udrugom Dog&Go, s ciljem skupljanja novca...

Domenica otkrila svoju Prvu ljubav!

Domenica, mlada glazbenica s otoka Korčule, izazvala je veliko zanimanje svojom novom pjesmom ”Prva ljubav, prva bol”. Ovaj ljetni hit predstavlja Domenicu u potpuno...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram