today-is-a-good-day

U najljepšoj kali stare jezgre Makarske pojavila se fantastična umjetnička instalacija

Umjetnička instalacija „Imaš zlatne ruke“ poziva na upoznavanje lokalnih umjetnika, dizajnera i obrtnika.

U jednoj od najljepših kala stare gradske jezgre Makarske do 14. kolovoza možete otkriti još jedno umjetničko iznenađenje zagrebačkog projekta Okolo koji ovdje gostuje od srpnja do rujna. Nakon umjetničke instalacije Među oblacima, mladog i darovitog kipara Mateja Vukovića, svoje mjesto u šarmantnim makarskim kalama pronašao je i rad dizajnerskog kolektiva The All Imaš zlatne ruke, simbolično postavljen u Prvosvibanjskoj ulici kao svakodnevna gesta odavanja počasti vrijednim rukama.

U okviru projekta Maestrale, koji ove godine pokreće Grad Makarska, Okolo na more donosi odabrane umjetničke instalacije, prethodno predstavljene na zagrebačkom izdanju, pozivajući tako građane i posjetitelje da kroz umjetnost otkriju grad. Ovoga puta, Okolo poziva na istraživanje Prvosvibanjske ulice, čiji šarm naglašavaju ateljei i galerije raznih kreativaca, umjetnička druženja na skalama i okupljanje zajednice oko lijepih priča. Nakon razgledavanja instalacije Imaš zlatne ruke, koja se osvrće na sve one vrijedne ruke koje poznajemo odmalena, a koje predstavljaju važnost i neizbježnost fizičkog rada koji trebamo uvijek iznova cijeniti, uputite se u istraživanje lokalne umjetničke scene, zavirite u prostore u kojima stvaraju lokalni umjetnici, dizajneri i obrtnici, upoznajte Makarsku kroz njihove ruke i podržite njihov rad.

Umjetnički susreti Okolo po Makarskoj nastavljaju se još u rujnu, kada će svoj zadnji ples ovog ljeta otplesati Plesači kiparice Ana Marije Maravić u jednom od skrivenih dvorišta Makarske.

Postavljajući umjetničke radove u gradski krajolik Okolo oživljava javne prostore i pretvara ih u mjesta gdje se umjetnost spontano dotiče svakodnevice grada čineći ju drugačijom i ljepšom. U prvi plan stavlja hrvatske umjetnike te njihov osobni doživljaj i viziju grada, istovremeno približavajući suvremenu umjetnost široj publici. Ove godine Okolo se udružuje s novim projektom Maestrale koji u Makarsku donosi dašak kulturnog osvježenja i oživljava bogatu povijest grada te postaje mjesto susreta i povezivanja lokalnog stanovništva, turista i prolaznika, pružajući priliku za upoznavanje Makarske kroz skrivene gradske kale, lokalne meštre i umjetnike te suvremene umjetničke instalacije.

Ovom suradnjom Grada Makarske i umjetničkog projekta Okolo Makarska postaje službena Okolo na moru destinacija, a projekt će se u budućnosti širiti i razvijati kroz suradnju s umjetnicima Splitsko-dalmatinske županije, kao i na međunarodnoj razini.

Svi su pozvani u ovu jedinstvenu umjetničku šetnju Makarskom!

LifestyleKulturaU najljepšoj kali stare jezgre Makarske pojavila se fantastična umjetnička instalacija

Stiže nam Festival svjetla! Imamo popis svih atrakcija

Najposjećeniji event u Zagrebu tijekom ožujka neosporno je Festival svjetla koji već godinama pretvara na par dana ulice našeg glavnog grada u svjetlosni spektakl....

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram