U šibenskom Azimutu slikar Kristijan Gradečki otvorio izložbu svojih Misli

Prošetajte kroz njegovo viđenje onog što nazivamo vječnost

Ove godine reći ćemo da proljeće dolazi sa suncem, druženjima, umjetnošću i toplijim vremenom koje smo priželjkivali cijelu godinu. Nakon što je početkom godine postavio prvu virtualnu izložbu na Mjesecu kako bi publici u vrijeme lockdowna približio likovnu umjetnost, mladi slikar Kristijan Gradečki otvorio izložbu svojih Misli u šibenskom Azimutu koja je okupila značajan broj ljubitelja  slikarstva.

Ciklus slika Misli je nesvakidašnji umjetnički istup kojim se propitkuje moć sadašnjeg trenutka te puštanja korijenja u okruženju u kojem se nalazimo. Drvo, glavni motiv ciklusa, oslikano je različitim bojama te pozicionirano u različitim veličinama.

Ono predstavlja puštanje korijenja duboko u zemlji na kojima će graditi svu ljepotu svog postojanja. Na promatraču je da sagleda živi organizam izvana, ali i ispod površine gdje se kriju prave vrijednosti. Poput ljudskog života.

Stablo je na slikama mitološki motiv koji služi kao simbol središta svijeta i veza je između neba i zemlje. Korijenje prodire duboko u zemlju, a grane se šire visoko u nebo. Istovremeno, drvo u prostoru i vremenskim uvjetima u kojima se nalazi predstavlja sklad i kaos, poput boja koje sliku dijele na dva dijela.

Gradečki apstraktnim slikama prepušta publici da ih tumači prema vlastitom viđenju svijeta oko sebe i vrijednostima koje njeguje. Kreativni buntovnik svojim radovima i djelovanjem u stvarnom, ali i virtualnom prostoru istoimenom virtualnom izložbom, nadovezuje se na poznate teoretičare poput Marshalla McLuhana koji argumentira kako slanje poruke zahtjeva razumijevanje medija i društvenih kretanja sadašnjosti u kojoj djelujemo.

Ova izložba odvest će vas na umno propitkivanje koliko čovjek ima sličnosti s drvećem i puštanjem svog korijenja u skladu i kaosu ili ipak može transformirati svoje biće kroz vrijeme.

Šibenska izložba traje do 30. svibnja, a Gradečki najavljuje umjetničku turneju slika po jadranskoj obali koja bi trebala obuhvatiti galerije od riječkog primorja do otoka. Ljubiteljima umjetnosti savjetujemo da odu do Azimuta, uzmu čašu vina i uživaju u izložbi Misli Kristijana Gradečkog ili posjete izložbu kad bude u njihovoj blizini.

LifestyleKulturaU šibenskom Azimutu slikar Kristijan Gradečki otvorio izložbu svojih Misli

Keramičarska radionica kojom pomažemo napuštenim psima? Odmah se prijavljujemo!

Poznati zagrebački keramičarski studio Morra ovog mjeseca organizira jako poseban događaj, odnosno kreativnu radionicu keramike u suradnji s Udrugom Dog&Go, s ciljem skupljanja novca...

Domenica otkrila svoju Prvu ljubav!

Domenica, mlada glazbenica s otoka Korčule, izazvala je veliko zanimanje svojom novom pjesmom ”Prva ljubav, prva bol”. Ovaj ljetni hit predstavlja Domenicu u potpuno...

Gazelle, Samba ili Handball Spezial? Koje adidas tenisice birate za proljeće?

Globalno omiljeni brend adidas u proljeće ulazi s novim modelima svojih Originals klasika - Gazelle, Samba i Handball Spezial, a noviteti su predstavljeni u...

Domenica otkrila svoju Prvu ljubav!

Domenica, mlada glazbenica s otoka Korčule, izazvala je veliko zanimanje svojom novom pjesmom ”Prva ljubav, prva bol”. Ovaj ljetni hit predstavlja Domenicu u potpuno...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram