U Split povodom Dana žena dolazi predstava ‘Vla-Vla-Vlajland cabaret’

Narodnu feministicu i zdravorazumsku heroinu, maestralno je utjelovila glumica Ecija Ojdanić. Predstavu možete pogledati u dvorani Lora u Splitu subotu 06. ožujka s početkom u 20:00 sati

Nakon što je monodrama ‘Vla-Vla-Vlajland cabaret’ već ‘osvojila’ splitsku publiku prošle jeseni, Ecija Ojdanić odlučila je opet zaigrati svoju uspješnicu pred splitskom publikom i to uoči Dana žena, 06. ožujka u dvorani Lora. Predstava kazališta Moruzgva – ‘Vla-Vla-Vlajland cabaret’, zapravo je nastavak hit koprodukcije kazališta Kerempuh i kazališta Moruzgva – ‘Cabaret preko veze’. U tom je cabaretu posebnu simpatiju publike privukao je lik Vlajne čistačice koja se na posebno smiješan način borila za svoju egzistenciju i u toj borbi doživjela razne spoznaje atipične za vlastitu stereotipnu poziciju. Naravno, sve u svrhu zabave i pouke publici. Narodnu feministicu i zdravorazumsku heroinu, koju je maestralno utjelovila Ecija Ojdanić, sudbina je odvela, kao i mnoge građane naše zemlje, u Njemačku. Ova epizoda njezinih pustolovina prati kulturološke nesporazume i melodramatske zavrzlame koje su je snašle u toj zemlji snova mnogih naših gastarbajtera.

Redatelj i autor teksta, Ivan Leo Lemo vrlo je slikovito opisao tu igru „vlaškog jezika“. „I Ecija, moja višedesetljetna muza, i ja podrijetlom smo Vlaji iz Dalmatinske zagore pa smo ovaj kolerično melodramatični, dramsko kabaretski mono maraton otrčali kozjim stazama vlaškog dijalekta. Golim smo jezicima krčili drače, nabadali smo tabane na grube augmentative, proklizavali smo niz strme litice jezičnog krajobraza koji je krški okrutan, ali i pitoreskno očaravajuć.“ – navodi Ivan Leo Lemo. Glazbu koja prati cijeli cabaret, oplemenio je skladatelj Zvonimir Dusper Dus, a dramaturški je prošaran satiričnim pjesmicama – gangama. Za scenografiju se pobrinuo Kristijan Popović, a kostimografkinja Martina Ptičar zajedno s dizajnericom Kristinom Burjom (Krie Design) zaslužne su za izdanja u kojima se na sceni pojavljuje glavna i jedina protagonistica.

‘Vla-Vla-Vlajland cabaret’, već je ovo ljeto bio prikazan diljem Jadranske obale, a svaka od izvedbi oduševila je publiku te zasluženo odnijela velike ovacije. Ono što je posebno zanimljivo jest činjenica da se predstava dotiče i korona virusa, definitivno vrlo aktualne, svjetske teme te fikcionalizacijom stvarnosti objašnjava kako se zapravo korona virus proširio svijetom i kakve veze s tim ima i pitoreskna Vlajna.

„U susret Danu žena presretna sam da ću odigrati moju, sad već proslavljenu i nagrađivanu, monodramu “Vla Vla Vlajland cabaret“ i to u mom Splitu. I to peti put! Moja čistačica je pravi primjer kompilacije ženskog iskona i mudrosti, koja je na tekovinama patrijarhata, šibana raznim životnim nedaćama, ipak se uspjela prometnuti u pravu narodnu feministicu. Čekamo vas na izvrsnoj zabavi ove subote nakon dugo vremena  u Lori!” rekla je Ecija Ojdanić.

Kazališta su još uvijek najmanje rizični zatvoreni prostori i publika se ne boji dolaska u kazališta jer se poštuju sve mjere propisane od Stožera civilne zaštite i HZJZ-a. Sjedala su točno obilježena tko gdje smije sjediti. Publici se na ulazu mjeri tjelesna temperatura i vodi evidencija o dolasku.

Ovo je jedna od onih predstava koja se ne propušta jer pogađa točno u sridu.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 90 kn na blagajni dvorane “Lora” svaki dan od 1. ožujka (ponedjeljak) u vremenu od 14 do 18 sati.

Ulaznice možete rezervirati već danas  na +385 91 972 0540.

LifestyleKulturaU Split povodom Dana žena dolazi predstava 'Vla-Vla-Vlajland cabaret'

Na pješčanim sprudovima ušća Neretve osvanuli crteži haljina

Magično ušće rijeke Neretve mjesto je jedinstvene prirodne ljepote, a zahvaljujući akademskom kiparu i land art umjetniku Nikoli Falleru dobilo je i umjetničku vrijednost...

Facebook

90,374FanovaLajkaj

instagram