U svibnju posjetite najljepši gradić u okolici Zagreba i počastite se shoppingom za pamćenje!

Samobor Craft Festival se vraća.

Mnogi Zagrepčani česti su posjetitelji simpatičnog gradića Samobora koji se smjestio između padina Samoborskog i Žumberačkog gorja, a karakterizira ga šarmantna povijesna jezgra, lijepe šetnice i zelenilo šuma koje ga okružuju. Poznat po kremšnitama i specijalitetima na bazi gljiva, Samobor je pravi magnet za posjetitelje iz naše metropole, a u svibnju se u njegovu središtu održava i festival koji ne smijete propustiti.

Kreativni festival posvećen malim zanatima

Naime, Samobor će i ove godine predstaviti svoj mladi i kreativni festival posvećen malim zanatima. Od 12. do 14. svibnja središte ovog čarobnog grada bit će pretvoreno u najveći festival malih zanata u Hrvatskoj, a koji se zove Samobor Craft Festival. Ovo će biti druga godina kako će se mali dizajneri, kreativci i lokalni poduzetnici okupiti na starim ulicama tog šarmantnog gradića i posjetiteljima ponuditi kupnju i upoznavanje s njihovim proizvodima.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Samobor Craft Festival (@samoborcraftfestival)

Prošle je godine ovaj događaj u organizaciji Turističke zajednice grada Samobora posjetilo nekoliko tisuća ljudi, a feedback je bio odličan, pa su gradske ‘glavešine’ opet odlučile organizirati festival s još bogatijom ponudom sadržaja. Ručno izrađena keramika, modni dodaci, tradicionalne slastice ili gastro specijaliteti, craft piva pa sve do ručno rađenih igračaka – na Samobor Craft Festivalu svatko bi trebao pronaći nešto po svom ukusu, a cjelodnevni izložbeni i gastro program bit će upotpunjen koncertima u večernjim satima.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Samobor Craft Festival (@samoborcraftfestival)

Na festivalu će ove godine nastupiti rock ikone Kojoti, kantautor, pjevač i skladatelj te jedan od najemitiranijih glazbenih autora Neno Belan, istinska živuća legenda i unikatni glazbeni interpretator Jimmy Stanić sa svojim bendom The Boys te vodeće ime aktualne ABBA manije, ABBA Real Tribute Band.

Sve dodatne informacije dostupne su na službenim stranicama Grada Samobora.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Medičarna Arko (@medicarnaarko)

LifestyleKulturaU svibnju posjetite najljepši gradić u okolici Zagreba i počastite se shoppingom...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram