Uskoro kreće prodaja ulaznica za omiljeni blagdanski balet ‘Orašar’. Imamo sve informacije

Očekuje se da će karte planuti rekordnom brzinom.

U četvrtak, 30. studenog u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu počinje se ponovno izvoditi jedan od najljepših svjetskih baleta, svima omiljeni ‘Orašar’. Ta priča o drobilici za orahe, Orašaru, i njegove vlasnice malene Klare koji se nađu u neviđenoj pustolovini stara je već 130 godina, a šarm joj ni trunke ne blijedi – već upravo suprotno. Svake godine sve je veća potražnja za ulaznicama za ‘Orašara’, a pred HNK smo proteklih sezona znali viđati skoro pa kilometarski red za blagajnu kada bi karte bile puštene u prodaju.

Ove godine će pretplatnici HNK na svaku pretplatničku karticu moći uzeti jednu po jednu ulaznicu za ‘Orašar’ balet i po jednu ulaznicu za ‘Šišmiš’ operetu, te će ih podizati od 3. do 7. studenog, a svi oni koji nemaju pretplatu kartu će moći kupiti od 8. studenog online ili na blagajni kazališta. Radno vrijeme blagajne je od 10 do 19 sati radnim danom, a subotom od 10 do 13 sati.

Podsjetimo se, ‘Orašar’ je balet koji je najizvođeniji upravo u blagdansko, adventsko doba, a skladao ga je veliki Čajkovski davne 1892. godine u Rusiji. U HNK je na kazališne daske ‘Orašara’ postavio Vladimir Malakhov, koji je s baletnim ansamblom već uprizorio popularno ‘Labuđe jezero’.

‘Orašar’ će se u HNK izvoditi sve do 5. siječnja, nakon čega opet ide pauza sve do sljedeće zime.

FotoHNK
LifestyleKulturaUskoro kreće prodaja ulaznica za omiljeni blagdanski balet 'Orašar'. Imamo sve informacije

Sasvim je normalno da kosa opada u proljeće, ali taj proces možete usporiti

Proljetno, odnosno sezonsko ispadanje kose zapravo je prirodan biološki fenomen. Ta fiziološka promjena naziva se “sezonski efluvij” i rezultira većim gubitkom kose kada je,...

YSL beauty predstavlja novu LOVESHINE liniju proizvoda

Od 2019. Dua Lipa globalna je brend ambasadorica za YSL beauty Libre liniju mirisa; a danas nastavlja utjelovljavati modernu ženstvenost kao novoimenovana globalna ambasadorica...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram