Uživajte u Noćima knjiga koje nam ove godine donose brojne akcije za ljubitelje čitanja!

Manifestacija traje od petka 21. do nedjelje 23. travnja.

Jednako kao što već godinama obožavamo popratiti događanja tijekom Noći muzeja, tako nas u istoj mjeri svake sezone zaintrigira i Noć knjiga, najmasovnija nacionalna manifestacija posvećena ljubiteljima čitanja. Ove godine Noć knjiga se održava po 12. put za redom, a traje od petka 21. travnja do nedjelje 23. travnja te nudi čak 1100 programa i akcija koje se održavaju diljem Hrvatske.

Ovogodišnja tema Noći knjiga je ‘Sanjaju li roboti električne knjige?’, a posvećena je umjetnoj inteligenciji i promjenama koje će nastati u svijetu umjetnosti, pa i književnosti, jednom kada se AI sustavi uključe i u domenu stvaranja knjiga i čitalaštva.

Kao što smo već rekli, ova manifestacija koja će zasigurno oduševiti ljubitelje dobre knjige, održava se diljem Hrvatske u čak 254 naša grada. U organizaciji aktivnosti sudjelovalo je 155 narodnih knjižnica, 100 knjižara, brojni izdavači i antikvarijati, kao i škole, vrtići i muzeji. Kroz sljedeća tri dana ljubav prema čitanju slavit će se i u obrazovnim institucijama i u arhivima, ali i u kafićima, vlakovima, gradskim parkovima – pa čak i u zagrebačkoj zračnoj luci!

U zagrebačkom tramvaju broj 14 učenici i profesori V. gimnazije putnicima će čitati Krležu, dok će putnici u vlakovima Hrvatskih željeznica na nekoliko relacija te na trajektima i brodovima Jadrolinije uživati u ‘Bakinim pričama’, audiopričama koje je organizatorima ustupila Croatia Records. Poseban program ‘Poleti s knjigom’ održat će se i u Zračnoj luci Franjo Tuđman.

Osim toga, Turistička zajednica grada Zagreba ove godine građanima, ali i posjetiteljima naše metropole, poklanja tri tematske besplatne ture gradom – ‘Purgerice’, ‘Coprnice’ i ‘Gornjogradske coprnice’, a sličan event održat će se u Splitu gdje će posjetitelji moći u besplatan ‘Đir po gradu’.

Ono što će mnoge također jako zanimati je činjenica da se ove godine nastavlja prodajna akcija ‘Knjiga svima i svuda’, a u kojoj će sudjelovati gotovo sve naše knjižare – te tako po akcijskim cijenama do kraja travnja prodavati svoja izdanja.

Cjelokupni program ovogodišnje manifestacije možete pronaći ovdje. 

LifestyleKulturaUživajte u Noćima knjiga koje nam ove godine donose brojne akcije za...

Nova kolekcija donjeg rublja brenda SKINY donosi čarobnu igru boja i senzualnosti

Lijepo donje rublje ima moć. Pruža nam osjećaj posebnosti, zavodljivosti i privlačnosti. Ono nije samo komad tkanine, to je i osjećaj samopouzdanja i senzualnosti...

Donna Vekić u rodnom Osijeku nastavlja misiju izgradnje javnih teniskih terena

Nakon dva uspješno održana turnira, 2020. i 2022. godine, Premier Tennis Tournament i ove se godine održava u Osijeku. O uspješnosti prethodnih turnira govore i dva, već...

Nikolina i Sonja obožavaju odvažne okvire naočala

Naše oči su naš prozor u svijet. Omogućuju nam da istražujemo, čitamo, vozimo, obavljamo poslove i sudjelujemo u mnogim drugim svakodnevnim aktivnostima. No, često zaboravljamo...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram