Veličanstveni “Veliki Gatsby” postaje mini serija, a mi smo već sad uzbuđeni!

Vijest koja definitivno popravlja dan.

Omiljeni američki književni klasik, „Veliki Gatsby“, doživio je već niz filmskih ekranizacija, a sada je najavljeno kako će se po tom književnom predlošku snimati i mini serija! Uopće nas ne čudi da je ova fascinantna priča F. Scotta Fitzgeralda ponovno zaintrigirala filmaše i natjerala producente da sakupe novac i krenu u snimanje novih verzija klasičnog Gatsbyja, nesretnog i tajanstvenog milijunaša koji u doba ludih 1920-ih čezne samo za time da samoću svog života zamijeni srećom s djevojkom u koju je zaljubljen još od školskih dana.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli The Great Gatsby Official (@thegreatgatsbyny)

Nakon filmskih ekranizacija 1949., 1974. i 2013. godine, sada je pak došlo vrijeme i za to da Gatsby zaplovi televizijskim vodama i postane hvaljena serija. Već sad smo sigurni da će se raditi o malom TV spektaklu jer će serija nositi potpis Michaela Hirsta, kreativca koji stoji iza izvornih povijesnih serija i drama poput nagrađivane serije „The Tudors“ i filma „Elizabeth.“ Kako bi mini serija bila vjerna adaptacija knjige, Hirst je u produkcijski tim doveo prapraunuku F. Scotta i Zelde Fitzgerald koja će cijeloj priči dati svoj osobni pečat.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Chandler Morris (he/him) (@chandlerq.02)

No, iako će navodno vjerno pratiti radnju knjige, serija će se poigravati s pitanjima rase, spola i seksualne orijentacije, pa bismo u njoj mogli vidjeti raznoliku glumačku postavu i adresiranje tema kojima se redatelji prije u „Velikom Gatsbyju“ nisu bavili. Hirst je najavio i da će kroz cijelo vrijeme snimanja serije surađivati s nizom profesora engleske književnosti i povijesti kako bi što vjerodostojnije prikazao društvo 1920-ih i sve njegove boljke. Uz to, poseban će naglasak biti stavljen i na jazz subkulturu te život marginaliziranih skupina američkog društva, kao i na goleme razlike u životima bogataša i siromaha.

Informacija o glumačkoj postavi ili izlasku serije još nema, no dok čekamo vijesti uvijek se možemo podsjetiti raskošnog „The Great Gatsby“ mjuzikla iz 2012. u kojima su nas očarali Carey Mulligan, Leonardo DiCaprio i Tobey Maguire.

LifestyleKulturaVeličanstveni "Veliki Gatsby" postaje mini serija, a mi smo već sad uzbuđeni!

Keramičarska radionica kojom pomažemo napuštenim psima? Odmah se prijavljujemo!

Poznati zagrebački keramičarski studio Morra ovog mjeseca organizira jako poseban događaj, odnosno kreativnu radionicu keramike u suradnji s Udrugom Dog&Go, s ciljem skupljanja novca...

Domenica otkrila svoju Prvu ljubav!

Domenica, mlada glazbenica s otoka Korčule, izazvala je veliko zanimanje svojom novom pjesmom ”Prva ljubav, prva bol”. Ovaj ljetni hit predstavlja Domenicu u potpuno...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram