Velvet za Dan žena zaranja duboko ispod površine

Povodom Međunarodnog dana žena u Cafe bar galeriji Velvet bit će specijalna projekcija jedinstvenog kratkog filma AMA

AMA je kratkometražni film koji je režirala žena ronilac i podvodna filmašica Julie Gautier, koja je ujedno u glavnoj ulozi filma. Film prati Julie Gautier kroz nekoliko neprekidnih minuta podvodne koreografije, graciozno izvedene u najdubljem svjetskom bazenu u blizini Venecije u Italiji. Plešući zadržava dah i koristi kontrolirane pokrete u vrtnji i klizanju kroz mirnu vodu, a s vremenom se izdiže do površine te pri tom ispušta jedan divovski mjehur zraka.

Film je nazvan po japanskoj riječi “žena mora”, što je ujedno i naziv za tradicionalne japanske sakupljače školjki. Film je metafora za ujedinjene žene te istovremeno predstavlja vezu koja povezuje žene diljem svijeta.

Gautier i njen suprug, svjetski prvak u dubinskom ronjenju Guillaume Néry, zajedno su radili na glazbenom spotu Beyoncé i Arrow Benjamina iz 2015. godine – Runnin, a surađivali su i na podvodnoj filmskoj kampanji pod nazivom Les Films Engloutis.

“Za mene je ovaj film način da kažem: Niste same”, rekla je Gautier, “otvorite se drugima, razgovarajte o svojim patnjama i svojim radostima.”

”Velika nam je čast organizirati specijalnu projekciju kratkog filma AMA, kojim ćemo ujedno i proslaviti Međunarodni dan žena, i to upravo u ovom čarobnom zagrebačkom kutku – Velvetu, čiji će se interijer odlično nadovezati na našu umjetničku priču. Također, čast mi je što sam na projektu surađivala s ženom izvanredne karijere u podvodnoj kinematografiji i plesačicom, Julie Gautier.”, izjavila je Miranda Vukasović.

Miranda Vukasović je skladateljica, izvođač, vizualna umjetnica i dizajnerica koja dolazi iz Hrvatske. Miranda Vukasović + THE RADIANCE osnovana 2015. godine u Pekingu, oni su  eksperimentalna skupina glazbenika koja kombinira istočnu i zapadnu glazbu, stvaraju glazbu kroz kaleidoskop krhkih emocija, uključujući umjetničke i vizualne projekte u svoje izvedbe.

Radila je i na glazbenom djelu za AMA koji je također povezan s njenim novim albumom THE TEMPLE. U toj suradnji koriste se snimke iz TEMPLE, a ugradili su i dodatne melodije koje su snimali u HGZ-u sa solo violinisticom Vlastom Crnogorac.

THE TEMPLE je transcendentni EP koji briše liniju moderne klasične i elektronske glazbe. Njihova talentirana skupina sastoji se od 30 svjetskih glazbenika (uključujući gudače, zbor i tradicionalne kineske instrumente).

Album THE TEMPLE sniman je u 600 godina starom hramu u Pekingu, a ostvarene su i brojne međunarodne suradnje, poput one s Grammy nagrađenim producentom Jeff Bovom (Celine Dione) te Ned Douglasom (Stevie Nicks, Mick Jagger).

FotoPromo
LifestyleKulturaVelvet za Dan žena zaranja duboko ispod površine

Keramičarska radionica kojom pomažemo napuštenim psima? Odmah se prijavljujemo!

Poznati zagrebački keramičarski studio Morra ovog mjeseca organizira jako poseban događaj, odnosno kreativnu radionicu keramike u suradnji s Udrugom Dog&Go, s ciljem skupljanja novca...

Domenica otkrila svoju Prvu ljubav!

Domenica, mlada glazbenica s otoka Korčule, izazvala je veliko zanimanje svojom novom pjesmom ”Prva ljubav, prva bol”. Ovaj ljetni hit predstavlja Domenicu u potpuno...

Zara očajno predstavlja artikle na svojoj stranici i ova haljina je dokaz

Zara je u prošloj godini nemali broj puta završila na Instagramu i TikToku zbog neobičnih načina kako predstavlja odjeću na svojim stranicama. Opišimo to...

Ova kolekcija torbi s domaćim potpisom priziva proljeće

Proljeće nam je pokucalo na vrata, a s njim i brojne nove modne kolekcije koje pozivaju na svjež pristup ovosezonskom odijevanju. Jedna od takvih...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram