Virtualna izložba o Christianu Dioru sve je što nam treba za bijeg od realnosti

Savršeni oblik eskapizma!

Veliki francuski dizajner Christian Dior promijenio je povijest odijevanja i mode, a danas ga se smatra legendom fashion svijeta čije je modno carstvo i dalje jedno od najvećih na svijetu.

Iako su se njegovi roditelji kada je bio dječak nadali da će naslijediti očev biznis proizvodnje gnojiva, mladi Christian imao je mnogo veće i drugačije ambicije. Diorove želje bile su drugačije – on se želio baviti modom, a dobro je i crtao. Da bi zaradio, prodavao je modne skice, svaku za 10 centi. Nakon napuštanja škole dobio je novac od oca, s kojim je 1928. otvorio malu umjetničku galeriju u kojoj je prodavao umjetnine za ljubitelje Pabla Picassa. Nakon financijskog kraha svoje obitelji i odlaska na bojište za vrijeme Drugog svjetskog rata, Dior počinje kreirati i nastaju njegove prve skice za ženske haljine.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Valentina Ricci ~ 李兰娜 (@lilannash)

Dana 16. prosinca 1946. Dior je osnovao svoju vlastitu modnu kuću u suradnji s Marcelom Boussacom. Njegova prva kolekcija prezentirana je rane 1947., a nazvana je Corolle, ali je u svijetu za nju prihvaćen naziv “New Look”, tj. novi izgled. Revolucionarni dizajn haljina i suknji koje su jako naglašavale struk žena ubrzo je postao svjetski hit. U krojeve je Christian Dior umetao kosti, žice i mnogo slojeva tkanina, a svima je baza bila u isticanju struka žene. Haljine koje je radio bile su pripijene u struku te jako odmaknute od linije tijela u bokovima, čime je postizao izgled cvijeća i okrugli oblik odjeće. Rub suknji bio je naglašen, stvarajući lijepu siluetu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli The Best of High End (@thebestofhighend)

Ovaj nevjerojatni modni inovator i vizionar proživio je bogat i plodonosan život te nas je zadužio za neke od najslavnijih kreacija svih vremena, a njegov modni utjecaj ne blijedi desetljećima. Upravo mu je posvećena i online virtualna izložba koja prati izuzetno modno putovanje čuvenog dizajnera, a dobra je vijest da je besplatna te je možete razgledati iz udobnosti svog kauča!

Jedna od trenutno najvažnijih modnih izložbi na svijetu tako se zove “Itinerary of a Couturier”, a uključuje stotinjak odjevnih komada i dodataka visoke mode, gomilu fotografija i arhivskih dokumenata, ali i osobnih predmeta Christiana Diora. Njegov dnevnik, sat, škare te sretna zvijezda samo su neki od predmeta koji će vam dočarati njegovo modno putovanje koje je krenulo u Granvilleu 1905. godine, u njegovom domu koji je 1997. godine postao muzej u kojem je izložba i prikazana.

Besplatnu virtualnu turu njegovim domom i ovom izložbom možete pronaći ovdje. Savršen razlog za odmak od tmurne realnosti.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Bijoux Dior JP Cormoran (@diorbijoux_jpcormoran)

LifestyleKulturaVirtualna izložba o Christianu Dioru sve je što nam treba za bijeg...

Gazelle, Samba ili Handball Spezial? Koje adidas tenisice birate za proljeće?

Globalno omiljeni brend adidas u proljeće ulazi s novim modelima svojih Originals klasika - Gazelle, Samba i Handball Spezial, a noviteti su predstavljeni u...

ALDUK predstavlja svoju proljetno/ljetnu kolekciju ili točnije rečeno čak tri nove kolekcije!

U novoj, proljetno/ljetnoj sezoni ALDUK nam donosi svoje tri kolekcije koje vizualno naslućujemo putem nepretencioznog modnog editorijala fotografkinje Sanje Jagatić. Zaštitno lice je nagrađivana Klara...

Ova kolekcija torbi s domaćim potpisom priziva proljeće

Proljeće nam je pokucalo na vrata, a s njim i brojne nove modne kolekcije koje pozivaju na svjež pristup ovosezonskom odijevanju. Jedna od takvih...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram