Volite krimiće i trilere? Svakako bacite oko na ‘Clark’, novu seriju kao stvorenu za bingeanje

Za fanove istinitih priča o zločincima ovo je prava poslastica.

Odavno znamo da su skandinavske serije jako kvalitetne, a sad je na Netflix došla jedna na švedskom jeziku koja nas je odmah zaintrigirala. Naime, radi se o seriji ‘Clark’ u kojoj naslovnu ulogu igra seksi Bill Skarsgård, poznat i kao zao klaun u hororcu Stephena Kinga ‘Ono’.

Dakle, ‘Clark’ je kriminalistička, napeta serija koja radnjom prati slučaj najslavnijeg odmetnika u švedskoj povijesti. Kroz šest epizoda u trajanju od po sat vremena gledatelji će naučiti mnogo o povijesti švedske, ali i upoznati se sa slučajem kriminalca Clarka Olofssona – koji do danas ne prestaje fascinirati javnost. Naime, on je najuspješniji pljačkaš u povijesti te zemlje, a ‘ordinirao’ je 1970-ih i 1980-ih godina.

Serija tako prati njegov put od malenog dječaka koji odrasta u veoma disfunkcionalnoj, toksičnoj obitelji, pa sve do kriminalca i bjegunca iz zatvora. Ono što posebno fascinira u vezi Clarka je to da je upravo on taj koji je nadahnuo naziv za psihološki poremećaj koji danas znamo i kao ‘Stockholmski sindrom’. Radi se, naravno, o stanju u kojem žrtve otmičara razvijaju emocionalnu blisku vezu sa svojim zlostavljačima.

Upravo je Clark izveo talačku krizu u jednoj banci u metropoli Švedske. Opljačkao je trezor te uzeo brojne taoce po svoju ‘zaštitu’ te je prijetio vlastima da će ih sve pobiti.  Uz pomagača pljačkaša Jan-Erika Olssona, Clark je uspio na kraju šarmirati žene koje je držao kao taoce, pa su one na kraju na sudu svjedočile njemu u korist, a ne protiv njega!

Kako biste otkrili u čemu to leži toliki šarm ovog posebnog zločinca, morat ćete pogledati seriju. A možda vas na gledanje dodatno potakne i to što je serija snimana i u Lijepoj Našoj – u Rijeci, Opatiji, Zagrebu i Puli. Zanimljivo, zar ne?

LifestyleKulturaVolite krimiće i trilere? Svakako bacite oko na 'Clark', novu seriju kao...

Počinje vladavina proljetnih mirisa iz L’Erbolaria

Dok hladni zimski mjeseci traže "utješne", toplije mirise s drvenim notama, proljeće nas mami s laganijim mirisima koji osvježavaju i osnažuju. Cvjetni mirisi su jedna...

Omiljeni likovi ‘Oni’ Tisje Kljaković Braić dobivaju svoju izložbu!

Jedna od naših najpoznatijih likovnih umjetnica, Tisja Kljaković Braić, ovog travnja otvara svoju izložbu u Etnografskom muzeju, a bit će kompletno posvećena njezinim karikaturama...

U Hrvatsku stigao najveći hollywoodski hit: dermatolozi i nutricionisti oduševljeni suplementom koji usporava starenje

Svjetski poznati brend spermidineLIFE® napokon je stigao u Hrvatsku, a na predstavljanju u Zagrebu uživali su ugledni hrvatski dermatolozi, nutricionisti i farmaceuti. Autofagija – usporite process biološkog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram