Watch-lista za duge ljetne noći: Novi filmovi uz koje ćemo provesti drugi dio srpnja

Za slučaj da ne znate što biste ovih dana gledali, evo par ideja.

Streaming platforma Netflix postala nam je odavno draža od odlazaka u kino. U udobnosti vlastitog doma možemo gledati filmske i televizijske novitete kad god nam se prohtije, a svakog mjeseca Netflix nas dodatno iznenadi i oduševi novim naslovima u svojoj online videoteci. Ako ne znate što biste gledali ovih vrućih ljetnih večeri, u nastavku pronađite pet filmova koji svoju premijeru imaju u srpnju, a već sad se priča kako su svi redom izvrsni.

“Persuasion”

Definitivno prvi na našoj listi filmova koje jedva čekamo pogledati ovog srpnja je film snimljen prema jednom od romana slavne engleske spisateljice Jane Austen. Njezine klasične priče britanskog dvora iz 19. stoljeća i ljubavnih melodrama onoga doba oduvijek fasciniraju javnost, pa nije ni čudo da je i ova nova produkcija izazvala veliki interes javnosti. Izvrsna glumačka postava, na čelu s Dakotom Johnson, bogata produkcija i uvijek odlična kostimografija ovakvih povijesnih drama zasigurno će privući publiku, a film možete pogledati od 15. srpnja. Sama radnja prati ljubavni par Fredericka Wentwortha i Anne Elliot, njihove ljubavne zavrzlame i uplitanja socijalnih statusa, očekivanja i predrasuda u njihovu ljubavnu priču.

“The Sea Beast”

Drugi na našoj listi filmova na koje ovog ljeta treba obratiti pozornost je i novi animirani film “The Sea Beast”, a koji sudeći po onome viđenom u traileru izgleda doista odlično. Radnja prati hrabre avanturiste i istraživače u ekspediciji u kojoj otplovljavaju u još neistražene morske vode – i tamo susreću zastrašujuće, dotad neviđene zvijeri. Film dolazi na Netflix 8. srpnja, a kritika ga već sad uzdiže u nebesa i sugerira svojim kritikama da se radi o potencijalnom kandidatu za Oscara u kategoriji animiranog filma sljedeće godine. Redatelj filma je nagrađivani režiser Chris Williams, a zanimljivo je da su kao inspiracija za radnju poslužili mornarski crteži iz 16. i 17. stoljeća koji su bilježili legendarne okršaje brodova i kitova, divovskih hobotnica i sipa. Radi se dakle o avanturističkom spektaklu prikladnom za sve uzraste.

“Dangerous Liaisons”

Iako smo već vidjeli nekoliko ekranizacija slavnog francuskog romana iz 18. stoljeća, „Opasne veze“, sada je došlo i do snimanja ove nove, moderne filmske verzije smještene u sadašnjost. Twist na slavni roman tako je dosad neviđen, a film je došao na Netflix 8. srpnja. Radnja prati mladu ženu koja se zaljubljuje u mladića i misli da je upoznala ljubav svog života – a sve ne bi li otkrila kako se zapravo radi o njegovoj varci koja ju je uplela u obilje mračnih spletki koje će u konačnici i njoj i njemu slomiti srce. Mlada glumica Paola Locatelli ima tek 17 godina, a kritika je iznimno hvali u ovom filmu. Bit će zanimljivo vidjeti kako se ova kultna klasična priča može prevesti na ljubavni jezik modernog doba.

“The Gray Man”

Za sami kraj mjeseca, 22. srpnja, Netflix nam je ostavio premijeru jednog od najiščekivanijih filmova godine, a u kojem glumi miljenik žena Ryan Gosling. Radi se o filmu „The Gray Man“, a čiju zvjezdanu postavu osim Goslinga čine i Chris Evans, Ana de Armas i Regé-Jean Page, pa je interes javnosti očekivano već sad jako velik. Priča parti život i rad agenta CIA-e koji diljem svijeta bježi od sociopata koji ga želi ubiti. Ovaj akcijski triler pružit će nam tijekom ljetne noći kad ćemo ga gledati puno uzbuđenja, to je sigurno!

“Hello, Goodbye and Everything in Between”

6. srpnja na Netflix je stiglo jedno od najočekivanijih filmskih ostvarenja ove godine, „Hello, Goodbye, and Everything in Between“. Radi se o filmu koji je zapravo adaptacija romana Jennifer E. Smith, a koji prati odnos dvoje tinejdžera koji, iako zaljubljeni, odlučuju prekinuti svoju vezu prije odlaska na koledž, a sve ne bi li se svjesno zaštitili od boli slomljenog srca. Ova životna, ljubavna drama o odrastanju kombinira humoristične elemente s onima melodrame, pa je ovo film pogodan za cijelu obitelj, a kroz koji ćemo naučiti mnogo o važnosti prave ljubavi.

LifestyleKulturaWatch-lista za duge ljetne noći: Novi filmovi uz koje ćemo provesti drugi...

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram