Zagrebački Muzeja iluzija ima novo ruho

Zagrebački Muzej iluzija dokaz je da se ideja, odlična strategija i  naporan rad isplate. Prošlo je tri godine od kad su Roko Živković i Tomislav Pamuković svoju ideju  pretvorili u uspješan koncept koji je ubrzo nadišao Hrvatske granice i otputovao u Svijet.

Ogroman uspjeh zagrebačkog Muzeja pratilo je otvaranje zadarskog što je ubrzo dovelo i do prodaje franšiza. Uslijedilo je otvorenje Ljubljane i Beča, što je iluzije dovelo i na Arapski poluotok, točnije, do Muskata u Omanu. Već sljedeće godine obitelj Muzeja iluzija povećala se za nevjerojatnih 9 novih Muzeja! Od susjednog Beograda, preko malezijske metropole Kuala Lumpura, Dubaija, Atene, Berlina, New Yorka, Kansas Cityja, sve do Hamburga i Toronta.

Začetnik svjetskog trenda, zagrebački Muzej iluzija, nakon tri i pol godine, prvi puta je zatvorio svoja vrata samo kako bi ih 8. veljače otvorio još ljepši, uzbudljiviji i bolji!

Standardni postav Muzeja iluzija nadopunjen je novim posebnim sobama, eksponatima i  iluzijama. Ljubitelji svog lika i djela uživat će u stolu klonova gdje sjedite sa samim sobom okruženi još petoricom vaših klonova, a svjetlosne iluzije predstavljene u sobi boja posebno će cijeniti obožavatelji dobre fotografije. Moireovi uzorci omogućuju vam doživljaj stvaranja beskonačnog broja iluzija, dok se varljivo prstenje i varljivi štap vješto poigravaju s vašim osjećajem za prostor. Dvosmisleni cilindar naučit će vas da izravni pogledi na objekte i njihovi odrazi u ogledalu stvaraju različita tumačenja njihovih oblika. Tu su još i dva gramofona koja prilikom okretanja stvaraju hipnotičku iluziju, te tunel beskonačnosti i još mnogo toga što ćete doživjeti, a pri tome se i odlično zabaviti.

Muzej posjetite na adresi Ilica 72,  a u nastavku pogledajte samo mali djelić onoga što vas očekuje.

LifestyleKulturaZagrebački Muzeja iluzija ima novo ruho

Keramičarska radionica kojom pomažemo napuštenim psima? Odmah se prijavljujemo!

Poznati zagrebački keramičarski studio Morra ovog mjeseca organizira jako poseban događaj, odnosno kreativnu radionicu keramike u suradnji s Udrugom Dog&Go, s ciljem skupljanja novca...

Domenica otkrila svoju Prvu ljubav!

Domenica, mlada glazbenica s otoka Korčule, izazvala je veliko zanimanje svojom novom pjesmom ”Prva ljubav, prva bol”. Ovaj ljetni hit predstavlja Domenicu u potpuno...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram