Znamo čemu se veselimo! Uskoro nam stižu nove epizode „Sluškinjine priče“!

Hit serija dolazi na HBO Max streaming platformu u rujnu.

Distopijska, užasavajuća priča o ženama robinjama, poretku kojeg definira neplodnost i društveno dozvoljneim silovanjima, „Sluškinjina priča“ od 2017. pa sve do danas ne prestaje fascinirati javnost, a sada napokon znamo i kada nam dolaze epizode pete sezone ove kultne serije koja je tijekom godina osvojila i brojne nagrade.

Naime, iako je peta sezona bila potvrđena još 2020., snimanje je bilo odgođeno zbog pandemije koronavirusa, a u rujnu ove godine bismo konačno trebali saznati što će se dogoditi na kraju ove potresne priče temeljene na romanu Margaret Atwood, jedne od najuspješnijih spisateljica 21. stoljeća. Njezina saga ispričana kroz „Sluškininju priču“ bila je povod aktiviranju brojnih feminističkih pokreta diljem svijeta, a s obzirom na nedavne događaje u SAD-u, u kojem je ženama praktički u mnogim saveznim državama ukinuto pravo na legalan pobačaj, radnja ove uznemirujuće priče čini nam se bliža i stvarnija no ikad prije.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli The Handmaid’s Tale (@handmaidsonhulu)

Podsjetimo se, radnja prati mladu June, plodnu ženu u distopijskoj državi Gilead kojom vlada ultrakonzervativna desnica koja ljude dijeli u skupine – prema sposobnostima i zaslugama, i to na jako izopačen način. Tako sve plodne žene u tom društvu postaju robinje obitelji uglednika, a koristi ih se za rasplod, odnosno za jedinu svrhu rađanja novih potomaka zapovjednicima Gileada.

Iako za sada još nemamo trailer za petu sezonu, imamo objavljene sinopsise nadolazećih epizoda. Hulu, službeni streamer ove serije, tako je napisao u opisu sezone kako će se ove godine „June suočiti s posljedicama nakon ubojstva zapovjednika Waterforda, a udovica Serena za to vrijeme pokušat će izgraditi imidž u Torontu dok se Gileadov utjecaj širi po Kanadi. Zapovjednik Lawrence i teta Lydia pokušat će reformirati Gilead.“ Također, ono što znamo jest da se na male ekrane vraća većina glumačke ekipe, kao i da će glavna zvijezda serije, genijalna glumica Elizabeth Moss, sama režirati nekoliko epizoda.

Premijeru bi peta sezona trebala doživjeti 14. rujna. Moramo reći kako već sada jedva čekamo!

LifestyleKulturaZnamo čemu se veselimo! Uskoro nam stižu nove epizode „Sluškinjine priče“!

Domenica otkrila svoju Prvu ljubav!

Domenica, mlada glazbenica s otoka Korčule, izazvala je veliko zanimanje svojom novom pjesmom ”Prva ljubav, prva bol”. Ovaj ljetni hit predstavlja Domenicu u potpuno...

Neuspjeh je normalan dio biznisa i života, osvijestim ga, prožvačem i s više mudrosti nastavim dalje

Odlasci na terene, traženje dobrih lokacija i nekretnina, razgovori i savjetovanje klijenata, prodaja… Svakodnevna je to dinamika Martine Naletilić, suvlasnice agencije za prodaju nekretnina...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram