Psi imaju jezik ljubavi i ovo su načini na koji ga izražavaju

Jolie

Lifestyle

Psi imaju jezik ljubavi i ovo su načini na koji ga izražavaju

Psi imaju jezik ljubavi i ovo su načini na koji ga izražavaju

Naučite malo više o jeziku ljubavi ovih čupavih četveronožaca…

Svi koji imaju psa u većini slučajeva točno znaju što njihov pas želi pa su velike šanse da ste naletjeli na vlasnike koji tvrde da njihovi ljubimci skoro pa pričaju. I to je istina, psi imaju svoj način komunikacije i što je najbolje; imaju svoj jezik ljubavi koji se zna razlikovati od pasmine do pasmine. No, neki izrazi ljubavi u ovom su slučaju univerzalni. Vaši čupavci imaju brojne načine kako pokazati ljubav, a u nastavku saznajte koji su najučestaliji i koji doslovno znače “volim te”!

Mahanje repom

Pas kroz mahanje repom može izraziti puno emocija, ali smiren i opušten pas mahat će repom uz izraz “osmijeha” na licu i upravo tada vjerojatno misli koliko vas obožava.

Uvijek uz vas

Ako vas pas slijedi pa čak i na WC, želi biti u vašem društvu. Psi su potekli od vukova koji su poznati po odanosti čoporu. Psi funkcioniraju na isti način, vi ste dio njhovog čopora, a ljubav vam pokazuju tako da vas slijede gdjegod se maknete.

Lizanje

Ležite na kauču, gledate TV i odjednom osjetite da vas pas liže po ruci. Ili se vratite iz prodavaonice, a vaš pas toliko je sretan da vas želi lizati po licu? Upravo vam tako kažu “volim te”. Još jedna značajka koja je potekla od vukova koji su lizali lice vučice kako bi indicirali da su gladni. Današnji psi to rade kako bi nam pokazali da se brinu za nas i da nisu prijetnja.

Kontakt

Imate malog psa kojeg držite na krilu? Ili velikog koji ne kuži koliko je velik te svejedno pokušava sjesti u vaše krilo? Psi pokazuju ljubav tako što će se nasloniti na vas, sjesti vam u krilo, dodirnuti vas nosom ili šapom dok odmaraju. Plus, psi obožavaju spavati s vama u krevetu baš kao što vukovi u čoporu spavaju zajedno…

 

Igra

Kad pomislite koliko još puta možete baciti tu lopticu, sjetite se da je upravo igra jezik ljubavi koji psi obožavaju. Ovisno o pasmini, ponekad je to bacanje loptice, možda je i valjanje i “hrvanje” po podu, a možda je potezanje užeta… sve su to izrazi ljubavi i načini na koji psi stvaraju vezu s vlasnikom.Pročitajte


<
Jolie preporuka