Advent u Fužinama ove je godine jedan od najljepših u Hrvatskoj. Evo što sve nudi posjetiteljima

Posjetite Općinu Fužine u srcu Gorskog kotara u adventsko vrijeme jer vas očekuje bajkovita pozornica na otvorenom i bogat program u kojem ćete sasvim sigurno uživati.

Zimska bajka usred srca borovih šuma Gorskog kotara – tako bismo najkraće mogli opisati ovogodišnji adventski sajam u omiljenom goranskom gradiću, Fužinama. To maleno mjestašce koje se smjestilo nad velikim jezerom te s visine nagleda šumovite obronke ove lijepe regije oduvijek privlači ljubitelje sporta i planinarenja, a vjerujemo kako će od ove godine postati i omiljeno odredište svima onima koji ne mogu zamisliti blagdansko vrijeme bez prigodnih, romantičnih adventskih sajmova.

Naime, otvorenje Adventa u Fužinama održat će se u subotu, 27. studenoga u 12 sati kada možete uživati u glazbenom programu, kićenju jelke, paljenju 1. Adventske svijeće, jahanju konjića na igralištu pod branom, vožnji oko jezera Bajer sa simpatičnim Ujom i konjićem Liscom, malenim konjićem Hugom i veselim Djedom Božićnjakom. Dakle, radi se o zabavi za sve uzraste, a program je posebno prilagođen obiteljima s djecom.

S obzirom da se radi o šumovitoj regiji Hrvatske, tko zna, možda vaš posjet obilježe i prve ovogodišnje pahulje snijega koje bi cijelom ugođaju dale poseban zimski čar. Nakon samog otvorenja, već u nedjelju 28. studenog, možete uživati u jedinstvenom koncertnom spektaklu koji se održava u špilji Vrelo gdje će u 16 sati započeti glazbeni nastup Goranke i Marina Tuhtana.

Tijekom vikenda, od petka do nedjelje, u adventsko vrijeme interesantan program prati i bogata ponuda domaćih proizvoda lokalnih OPG-ova, slasne delicije lokalnih ugostitelja, brojne igre za djecu, a u izletištu Šumska bajka svakog vikenda od 10 do 16 sati se organizira prigodni program – paljenje Adventskih baklji, kićenje bora, pokloni iznenađenja i ljekovito piće dobrodošlice za odrasle.

Osim Adventa, Fužine su inače poznate i po dočeku Nove godine koji se svake godine, već tradicionalno, u tom gradiću slavi uz čašu šampanjca 31. prosinca u podne. Idealan je to event za sve one koji ne vole čekati ponoć za proslavu i novogodišnji party. Ukoliko pak želite prenoćiti te nekoliko dana uživati u šumskoj bajci Fužina, planinariti po šumama, a noću se grijati uz domaće kuhano vino ili pak sanjarite o dugim šetnjama oko jezera Bajer, najbolje je da provjerite bogatu ponudu smještaja u tom malom turističkom gradiću. Tu su i hoteli i apartmanski smještaji, a možete rentati i neku od drvenih koliba u blizini.

Više informacija o programu u vrijeme Adventa, sadržajima, smještaju i datumima održavanja svih događanja možete dobiti na Facebook stranicama Tourist info Fužine @tfuzine.

LifestylePutovanjaAdvent u Fužinama ove je godine jedan od najljepših u Hrvatskoj. Evo...

Mango outlet ima odličnu ponudu koja vrijedi samo danas!

Vjerujemo da ste već ulovili omiljene komade na sniženjima koja traju već mjesec dana, ali danas svakako bacite oko na Mango outlet jer imaju...

Crno-bijeli svijet prekiven točkicama: Pronašli smo 10 genijalnih polka dot komada

Uz prugice, definitivno najpopularniji i najdugovječniji uzorak svijeta su slatke točkice. Takozvani polka dot uzorak desetljećima je ključ romantičarskog looka, a iako ga se...

Facebook

85,763FanovaLajkaj

instagram